Başbakan Davutoğlu'ndan önemli mesajlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu Yenikapı'da düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2015, 18:30
Başbakan Davutoğlu’ndan önemli mesajlar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisince İstanbul'da düzenlenen mitingde konuştu.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından "Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı'da Birlik Var, Kardeşlik Var" sloganıyla Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen mitinge helikopterle geldi.

Konuşmasında, "Haydi Bismillah" diyerek başlayan Davutoğlu, alana toplananları sevgiyle muhabbetle selamladığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Aziz İstanbul. Haydi Bismillah diyerek yola çıkmaya hazır şehrim. Sizleri sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.


ŞEHİTLERE FATİHA
Türkiye'nin Doğusu, Batısı, Güney, Kuzeyi burada. Birileri bu meydanda toplanan kardeşlerimizi ayrıştırma hesapları yapabilir, ancak burada İstanbullular olarak bulunuyoruz. Ülkemiz terör imtihanından geçiyor. Şehitler için Fatiha çağrısında bulunuyorum. El Fatiha.

ALÇAKLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
O hainler o alçaklar bilsinler ki, Türkiye meydandayken hiçbir alçak pusuya geçit vermeyeceğiz. Bu insanlık dışı eylemlerin hedefi Türkiye'dir. Hiç şüpheniz olmasın ki, bu saldırılar Türkiye'nin önünü kesmek için yapılıyor.

BUNLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
2013 Mayıs'ında ağaçları bahane ederek Gezi olaylarını başlattılar. Gençlerimizin hassasiyetini kullandılar. Sokaklarımızı yaktılar, yıktılar, esnafımızın ekmeğine saldırdılar. Biz ne yaptık, dik durduk. Geldik bunları size, milletimize şikayet ettik. Sizler bu meydanları doldurdunuz, bunlara boyun eğmeyin dediniz.


ÇOCUK KATLETMEK Mİ BARIŞ?
Başbakanımız Cumhurbaşkanı olunca, bu Eş Başkan çıkıp 'Katil devlet' sloganıyla herkesi sokağa döktü. Kan akıttı.
Barıştan bahsediyorlar, hendek kazarak mı, çocuk katlederek mi barış getireceksiniz. Yapılan oyunun, kurulan tuzağın farkında mısınız? Bu tuzakları başlarına çalacak mıyız? Hz.Hüseyin'in yolunu mazlumlara sahip çıkacak yolunu aydınlatmaya devam edecek miyiz?
Devlet hastanesini bombalayanlar, ülkeye deva olabilirler mi?

BAHÇELİ'YE HANGİ DİLDE EVET DEDİRECEĞİZ?
Sayın Bahçeli'nin evet dediğini duydunuz mu? Ya bir kere de Allah aşkına milletin 'Hayır'ı için Evet de. Ne teklif götürdüysek Hayır dedi. Peki ne yapar Bahçeli, köşesinde oturur, terörle mücadele diye başkasına görev verir. Benim bildiğim MHP'liler devletini korur. Ona birinin Evet demeyi öğretmesi lazım da hangi dilde öğreteceğiz bilmiyorum. Milletin lugatını unutan, evet diyebilir mi millete.

O ÇANTAYI BİZİM YANIMIZDA NİYE AÇMADIN?
Taban koalisyon istiyordu. MHP tabanından olumlu mesajlara rağmen reddetti. Söze gelince, kimse ondan daha fazla bağıramıyor. Yine hakaretler küfürler iftiralar atmış. Siyasi nezaketten nasibini almamış. Bayramlık ağzını her açtığında öfke kusuyor. Ya bir kere de tebessüm et.
Sayın Bahçeli, o televizyon ekranlarında açtığın çantayı, bizim yanımızda niye açıp da okumadın?

Vatandaşlarımızı katleden DAEŞ'e de, polisimizi uyurken katleden PKK'ya da, DHKP-C'ye de operasyonlarımızı başlattık.
Bosna Hersek'ten, Kosova'dan destek için gelen kardeşlerime de teşekkür ediyorum.

İstanbul'la ilgili vaatlerimi söylüyorum:

İSTANBUL'UN ESTETİĞİ
Birincisi; İstanbul'un estetiğini mutlaka koruyacağız. İstanbul'un her taşına sahip çıkacağız. Kentsel dönüşüm projeleri hız kesmeden devam edecek. Kim İstanbul'un kimliğini doğasını bozmaya çalışırsa karşısında bizi bulacak.

ŞEHİR ORMANLARI KURULUYOR
İkincisi; İstanbul'un güzelliğine güzellik katmak için gece gündüz çalışıyoruz. Boğaziçi'ne, Yeditepe'sine sahip çıkacağız. Yeşil alanı yüzde 65 artırdık. Her yıl 28 milyon lale dikiyoruz. Şehri 50 bin çınarla donattık. 442 park projesi bitirdik. Anadolu Yakası'nda kuracağımı Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, New York'taki Central Park'ın iki katından fazlası olacak. Avrupa Yakası'nda da Alibeyköy Şehir Ormanı'nı kuruyoruz. 200 civarında park yapacağız.

HUZUR VE GÜVEN ŞEHRİ PROJESİ
Üçüncü olarak; bu şehir huzur ve güven şehri olacak. Bu nedenle şehirlerimizin sokaklarımızın güvenliğini ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Projemizin adı; Huzur ve Güven Şehri. Uyuşturucu, trafik sorunu ile mücadele ve çözümler bulunacak. Birçok hastane inşa edeceğiz. 50 sağlık tesisi daha yapacağız.

Döndüncü olarak; İstanbul'u ulaşılabilir, her yerine ulaşılabilir bir kent yapacağız. Bugüne kadar 200 km metro yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını yapacağız. İlçe ilçe, mahalle mahalle metro yapacağız. 122 km lik inşaatımız devam ediyor.

3.HAVALİMANININ YANINA DEV YEŞİL KAMPÜS
Bir müjde daha vermek istiyorum. Üçüncü havalimanının hemen yanına 3 milyon metrekare alanda yemyeşil bir fuar ve kongre merkezi kuracağız.