B'aşk'bakan

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2012 Güncelleme 14 Mayıs 2012, 03:10
B’aşk’bakan

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Erzurum Karayolu'nun İkizdere-İspir bölümünde Ovit Dağı'nda yapılacak Ovit Tüneli'nin temel atma töreninde konuştu. Temel atma törenlerine değil de açılışlara katıldığını belirten Erdoğan, Ovit Tüneli'nin önemi açısından temel atmaya katıldığını belirtti.

132 YILLIK BİR HAYALDİ
Başbakan projenin önemini ise "Ovit Tüneli Rize'yi ve bütün Karadeniz'i, Kuzey Kafkasya'yı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya oradan Orta Asya ve İran'a bağlayacak önemli bir ulaşım güzergahının en kritik geçişini oluşturuyor. 1880'li yıllarda, yani Sultan Abdülaziz döneminde, Ovit Dağı'nın bir tünelle geçilmesi konusunda proje taslakları var. Bugüne kadar gelen iktidarlar hep bunun sözünü verdi ama sözlerini tutmadılar. 132 yılık bu projeyi hayata geçirmek her zaman olduğu gibi bize nasip oldu" sözleriyle anlattı. Başbakan "Mesele aşık olmak. Aşk öyle sıradan, basit bir olay değil. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır, mesele budur. Biz vatanımızı öyle seviyoruz, milletimiz öyle seviyoruz ve sizde yok oluyoruz, olacağız. Dağı Ferhat deler. Öyle sıradan kişiler delemez ve biz Ferhat olmaya azmettik. İşte karşınıza da çıktık. Onun için vuracağız dağlara çoğu gitti azı kaldı diyeceğiz. Şirin bizi bekliyor" diye konuştu.

ANNELERİ UNUTMADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Anneler Günü dolayısıyla bir de mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında bütün arzu ve çabalarının annelerin yüreklerinin yangın yerine dönmediği, annelerin evlat acısı yüzünden gözyaşı dökmediği bir Türkiye'yi inşa etmek olduğunu bildirdi.