Liderler Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy sırasında!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanma saat 08.00'de başlayıp 17.00'de bitti. Siyasi liderler, kendi seçim bölgelerinde oy verdi. Hemen hemen hepsi, vatandaşların arasında sıraya girdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2023 Güncelleme 15 Mayıs 2023, 06:58
Liderler Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy sırasında!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanma saat 08.00'de başlayıp 17.00'de bitti. AKP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da oy kullanacağı okula gelip vatandaşların arasında sıraya girdi.

Üsküdar'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda eşi Emine Erdoğan ile oyunu kullanan Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada "Türk demokrasisi için inşallah, bugün sabah itibarıyla takipteyim İçişleri Bakanımızdan aldığım bilgilere göre olaysız, sıkıntısız süreç devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Orada da vatandaşlar büyük bir şevkle oylarını kullanıyor. Orada da sıkıntı yok. Seçmenlerimizin endişeye kapılmadan oylarını kullanmaları önemli" dedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Erdoğan'a eşlik etti.



HAYIRLI OLSUN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki Anıttepe Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Bahçeli, çıkışta, "Cenab-ı Allah nasip etti, oyumuzu verme görevimizi yerine getirmiş olduk. Siyasi hayatımda önemli bir seçim. Bu seçime yüksek bir katılım olduğu görülmekte, inşallah milletimize hayırlı uğurlu olsun, bütün siyasi partilerimize başarılar diliyorum" açıklaması yaptı.



Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Ankara'da oy kullandıktan sonra "Sükunetle, suhuletle bu seçimi bayram havasında geçirelim" sözlerini kaydetti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi ile birlikte Ankara Çankaya'da oyunu kullandı.



Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Arjantin İlkokulu'na eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldi. Sırası gelince oyunu kullandı ve "Hepimiz demokrasiyi, birlikte olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz ülkemize baharlar gelecek ve baharlar hep devam edecek" dedi. Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.



İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener, İstanbul Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu verdi. Akşener şunları söyledi: "Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz... Milletin vereceği karar hepimizin başı üstünedir."



İNCE İSYAN
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Ankara'da oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada hakkındaki iddialara değindi. "Bunlar sahte. 50 gündür terör örgütlerinin saldırısı altındayım. Lütfen haberleri doğru yapın. Kaset komplosu filan. Ne kaseti! Böyle bir görüntü, böyle bir dekont yok. Kim bunları yaydıysa hepsine dava açacağım" dedi.



OLAYSIZ BİTTİ
YSK Başkanı Ahmet Yener, dün saat 18.30 itibariyle seçim sonuçlarının açıklanmasına ilişkin yayın yasağını kaldırdı. Yaptığı açıklamada "Kurulumuza yansıyan olumsuz bir durum olmamıştır" ifadesini kullandı. Seçimde emeği geçen siyasi partilere, merkez teşkilata, il ve ilçe seçim kurullarına, sandık görevlileri ile çeşitli kademelerde görev alanlara, bakanlıklara, ilgili kurumlara, güvenlik güçlerine ve süreci başından bu yana takip eden basın mensuplarına teşekkür etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN