Başbakan Yıldırım: Milletin seçtiği tek adam olmaz

Başbakan Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil. Memleketim, milletim için bir Ali değil bin Ali feda olsun. Bir de kalkmış Cumhurbaşkanı'na 'tek adam' diyorsun. Milletin seçtiği, tek adam olmaz." dedi.

Giriş Tarihi 25 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 25 Mart 2017, 17:56
Başbakan Yıldırım: Milletin seçtiği tek adam olmaz

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, Siirt'te vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, 'Ben hayır diyorum çünkü Binali Bey'in koltuğunu kaybetmesini istemiyorum' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, Binali koltuk meraklısı değil. Memleketim, milletim için bir Ali değil bin Ali feda olsun. Ama sen kendine bak. 7 seçim kaybetmişsin hala koltuğa yapışmış duruyorsun. Bir de kalkmış Cumhurbaşkanı'na 'tek adam' diyorsun. Milletin seçtiği, tek adam olmaz." diye konuştu.

TÜRKİYE ONLARIN KÖHNE ANAYASASIYLA DEVAM ETMEK ZORUNDA MI?
"15 yıllık kalkınmayı sürekli hale getirmek için evet diyeceğiz. İnsanlar partiler gelip geçicidir. Gelecek nesillere kalacak olan sistemdir. Darbecilerin hepsi göçüp gittiler. Ama Türkiye onların köhne anayasasıyla devam etmek zorunda mı? Mevcut sistemde bir parti tek başına iktidar olamazsa vay haline milletin. Hükümet kurulamaz. Hükümet pazarlıklarıyla ülke ve millet kaybeder. Yeni sistem bunları geride bırakıyor. Yönetimde istikrar ve tek başına iktidar çıkarıyor. Sistem budur. " dedi.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlattı ve koltuk sevdalısı olmadığını dile getirdi ve "Sen kendine bak 7 seçim kaybetmişsin hala koltuğunda oturuyorsun. Milletin seçtiği tek adam olmaz. Senin hatrın iki tane mi Cumhurbaşkanı belediye başkanı seçeceğiz. " dedi.