Lal Özyeğin, ailesinin eğitim hayatındaki ayak izlerini takip etti: Babası gibi Harvard Üniversitesi'nde master yapacak

Lal Özyeğin, ailesinin eğitim hayatındaki ayak izlerini takip etti. İsviçre’deki Institut Le Rosey Üniversitesi’nden mezun olan genç kız, şimdi de tıpkı dedesi Hüsnü Özyeğin ve babası Murat Özyeğin gibi Harvard Üniversitesi’nde master yapacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2021 Güncelleme 23 Mayıs 2021, 06:55
Lal Özyeğin, ailesinin eğitim hayatındaki ayak izlerini takip etti: Babası gibi Harvard Üniversitesi’nde master yapacak

İÇİNDEKİLER

İş ve sosyete dünyasının önde gelen ailelerinden Özyeğin Ailesi, Lal sayesinde büyük gurur yaşadı.

Murat Özyeğin ve Edwina Sponza'nın eski evliliklerinden olan kızları Lal, Üsküdar Amerikan Koleji'ni bitirip üniversite için İsviçre'ye gitmişti.

Geçtiğimiz gün Institut Le Rosey Üniversitesi'nden başarıyla mezun olan Lal'in mezuniyet törenine ailesi Coronavirüs nedeniyle ancak uzaktan bağlantıyla katılabildi.

BABASIYLA AYNI OKULA
Özyeğin Ailesi, ikinci gururu ise Lal'in Harvard Üniversite'ne kabul edilmesiyle yaşadı. Genç kız, dünyanın en seçkin üniversitesi olarak kabul gören Harvard'da master yaparak babası Murat Özyeğin ve dedesi Hüsnü Özyeğin'in izinden gitmiş olacak.

Türkiye'nin en zengin iş adamlarından Hüsnü Bey, Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra ABD'deki Oregon State Üniversitesi'nde okumuş; sonra da Harvard'da master yapmıştı.

BÜYÜK GURUR YAŞADI
Oğlu Murat Özyeğin de başarılı eğitim hayatıyla babasından geri kalmadı. Amerika'daki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde çift ana dal yapan Murat Bey, Harvard Üniversitesi'nde işletme yönetimi yüksek lisansı eğitimini tamamladı. Halen Harvard Üniversitesi Global Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürüten Murat Özyeğin, kızının da ayak izlerini takip etmesiyle ayrı bir gurur yaşadı.