Meral Kaplan ile Erhan Kanioğlu boşandı: Mahkeme 6 yaşındaki Eda'nın velayetini babaya verdi

Oyuncu ve eski manken Meral Kaplan ile işadamı eşi Erhan Kanioğlu, boşandı. Mahkeme, çiftin 6 yaşındaki kızı Eda'nın velayetini babaya verdi. Üstüne 200 bin lira tazminat ödeyecek olan Kaplan, büyük şok yaşadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2021 Güncelleme 22 Nisan 2021, 07:02
Meral Kaplan ile Erhan Kanioğlu boşandı: Mahkeme 6 yaşındaki Eda’nın velayetini babaya verdi

İÇİNDEKİLER

Ünlü oyuncu ve eski manken Meral Kaplan, eşi Erhan Kanioğlu'na kendisini aldattığı iddiasıyla boşanma davası açtı.

Dün İstanbul 3. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında Kaplan ve taraf avukatları hazır bulundu. Kanioğlu ise gelmedi.

Gizlilik kararı nedeniyle basın mensupları ve izleyici alınmayan duruşmada, Kaplan ve Kanioğlu'nun boşanmasına karar verildi.

Çiftin 6 yaşındaki kızları Eda'nın velayeti babaya verildi. Mahkeme, Meral Kaplan'ın, Erhan Kanioğlu'na 150 bin TL'si manevi 200 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

DOĞDUĞUNDAN BERİ MAHKEMEDEYİM


Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Meral Kaplan, gözyaşları içinde "Çocuğum doğduğundan beri mahkemelerdeyim. Şiddet görsem de ispatlayamadım. Mahkeme bir anda 6 yaşındaki çocuğumu benden aldı. Bir de tazminat ödememe hükmettiler. Ben pes etmeyince çocuğumun velayeti alındı ama buna izin vermeyeceğim. Ruh sağlığım için rapor istediler her şey tamam bir sıkıntı yok. Mahkeme hiçbir gerekçe göstermedi" dedi.

HUKUKA UYGUN DEĞİLDİR


Kaplan'ın avukatı ise, "Kararı istinaf edeceğiz. Verilen karar hukuka uygun değildir. Müvekkilimize atfedilen suçlar için somut ve inandırıcı bir delil yoktur. 6 yaşındaki bir kız çocuğu, baba sürekli yurt dışına gidip geliyor, anneye muhtaç. Çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişiminin annenin yanında sağlanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

200 BİN LİRA ÖDEYECEK


Meral Kaplan,
boşanmak için Erhan Kanioğlu'ndan 2 milyon lira tazminat ile çocuğunun velayetini istemişti.

Buna karşılık iş insanı Kanioğlu da karşı boşanma davası açmış ve Meral Kaplan'dan 1 milyon lira manevi, 50 bin lira maddi tazminat istemişti.

Mahkeme, Kaplan'ın 200 bin lira ödemesine karar verdi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU


Meral Kaplan, duruşma çıkışı gözyaşlarını tutamadı.

"Çocuğum doğduğundan beri mahkemelerdeyim. Şiddet görsem de ispatlayamadım. Mahkeme 6 yaşındaki çocuğumu benden aldı. Buna izin vermeyeceğim" dedi.