Roman Abramovich’in yeni yatı Buckingham Sarayı’ndan bile daha büyük

Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich’in 430 milyon sterlin’e mal olan yeni süper yatı, ilk kez görüntülendi. Denizlerin en güçlü yatı olma özelliği taşıyan Solaris’in 8 güvertesi, 48 kamarası ve bir beach club’ü bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2021 Güncelleme 24 Şubat 2021, 07:01
Roman Abramovich’in yeni yatı Buckingham Sarayı’ndan bile daha büyük

İÇİNDEKİLER

Şu anda tahmin edilen serveti tam 14.5 milyar dolar olan Roman Abramovich, ultra lüks zevkleri için dudak uçuklatan paralar ödüyor. Adeta lüks yaşamın kitabını yazan Rus iş insanı, yat koleksiyonuna da bir yenisini ekliyor.

Chelsea'nin de sahibi olan ünlü işadamının 430 milyon sterline yaptırdığı yeni yatı, önceki gün ilk kez Almanya'nın Bremerhaven kentindeki Lloyd Werft isimli tersanede görünülendi.

'Solaris' isimli ultra lüks yatın bu yaz denizlere indirilmesi planlanıyor.

Değeri 500 milyon dolar olan 164 metrelik Eclipse isimli bir yatı daha olan Roman Abramovich'in '460 ft Solaris'i yaptırma nedeni ise teknolojik detaylar...

60 MÜRETTEBAT GÖREVLİ
2009 yılında yaptırdığı Eclipse isimli yatının teknolojisinin eskidiğini düşünen Rus iş adamı, yeni yüzen sarayında son teknolojiyi kullandı.

Yattaki özel dümen sistemi, tekneyi sürecek; süper verimli pervaneler ise 360 derece dönerek yüzen sarayın dümensiz yön değiştirmesini sağlayacak.

Tam 48 kamarası olan, 8 katlı ve 8 ayrı güvertesi olan ultra lüks yatta, bir beach club dahi bulunuyor!

Havuzdan Türk hamamına kadar her detayın bulunduğu yatın iç dizaynı ise dünyaca ünlü markalarla yapıldı.

TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?
140 metre uzunluğuyla 108 metre uzunluğundaki Buckhingham Sarayı'ndan da büyük olan yatın yapıldığı alan da metrekare ve çap olarak yine İngiltere'nin ünlü sarayından daha büyük...

2018 yılında İngiltere tarafından vizesi yenilenmeyen Chelsea'nin patronu, İsrail pasaportu almıştı. Öte yandan dillere destan Eclipse yatıyla bugüne kadar birçok kez Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus iş adamının, bu yaz denize indirilecek yeni yatıyla da ülkemize gelip gelmeyeceği merak konusu.

KRİZE MANİDAR GÖNDERME!
İngiliz gazeteler, vizesi yenilenmediği için 2018'den beri İngiltere'ye giremeyen iş adamının patronunun yeni yatıyla ilgili çarpıcı bir tespit yaptı.

Gazeteler, yatın uzunluğu ve yapıldığı alanın Kraliyet Ailesi'nin Buckingham Sarayı'ndan bile büyük olduğunu yazıp krize manidar bir gönderme yaptı.

ZENGİNLİK KOLEKSİYONU
Roman Abramovich'in Bugatti, Ferrari, Mercedes, Lamborghini Reventon ve Aston Martin Vulcan gibi araçlardan oluşan bir otomobil koleksiyonu var.

Ünlü iş adamının 30 kişilik uçağı, yüzlerce atı, paha biçilemez sanat eserleri ve milyonlarca dolarlık malikaneleri de sürekli gündemde...