Dünyaca ünlü birçok restoranın Çinli yaratıcısı Alan Yau gözünü mutfağımıza dikti

Dünyaca ünlü birçok restoranın Çinli yaratıcısı Alan Yau, gözünü mutfağımıza dikti. Türk eşi Jale Erentok sayesinde eşsiz lezzetlerimizi tanıyan ve birçok ülkede Türk restoranı açacak olan Yau, ‘Dünyaya Türk mutfağının kebap ve pideden ibaret olmadığını göstereceğim’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2021 Güncelleme 21 Şubat 2021, 06:57
Dünyaca ünlü birçok restoranın Çinli yaratıcısı Alan Yau gözünü mutfağımıza dikti

İÇİNDEKİLER

Hakkasan ve Wagamama gibi dünyaca ünlü restoranların yaratıcısı Çinli şef Alan Yau'nun Türk aşkı, bir başka…

Dünyanın birçok yerinde farklı lezzetlerden oluşan lüks restonları olan Yau'nun Türk mutfaklarına olan ilgisinin nedeni ise Türk eşi Jale Erentok…

Londra'daki 'Yamabahçe' restoranında pideden sütlaca kadar onlarca Türk lezzetini sunan Alan Yau'nun en büyük destekçisi de Jale Hanım

Jale Erentok, lezzetli yemek uğruna Türkiye'nin en ünlü gurmeleri Vedat Milor ile Mehmet Yaşin'den bile daha çok yer geziyor.

'KEBAPTAN İBARET DEĞİL'
Londra'daki restoranları için Türkiye'den en özel ürünleri bulup getirten Jale Hanım, bu sayede Türk mutfağının da tanıtımına büyük bir katkı sağlıyor. Alan Yau, Londra'da da yeni bir Türk restoranı açmayı planlıyor.

Çinli şef ve iş adamı, daha önce de şunları söylemişti: "Türk mutfağını dünyaya tanıtmanın büyük bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Birkaç yıl içinde herkes Türk yemeğinin kebap ve pideden oluşmadığını öğrenecek."

PİDEYİ DÜNYAYA TANITACAK
Türk pidesinin dünyaya tanıtımının çok önemli olduğunu söyleyen Çinli Alan Yau, İstanbul'da bir pide restoranı açmayı planlıyor. Yau, "Türk pidesini Türk pizzası olarak dünyaya tanıtarak küresel anlamda büyük bir etki yaratabiliriz" diyor.