Dan Piraro’dan olay açıklama: Erdil Yaşaroğlu bir dolandırıcı

Uçan kuşa telif davası açan Erdil Yaşaroğlu’nun karikatürünü arakladığı dünyaca ünlü karikatürist Dan Piraro’dan olay açıklama: "Bir dolandırıcıyı ifşa ettiğim için Türkler'den teşekkür aldım. Bana özür mektubu yolladı ama bu daha çok durumu kurtarmak için yazılan bir nottu"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2021 Güncelleme 09 Şubat 2021, 07:01
Dan Piraro’dan olay açıklama: Erdil Yaşaroğlu bir dolandırıcı

İÇİNDEKİLER

Gelişi güzel açtığı telif davalarıyla sosyal medyada büyük tepki çeken Erdil Yaşaroğlu'nun asıl kendisinin yabancı çizerlere ait karikatürleri yayınladığının ortaya çıkması tam bir skandala dönüştü.

Yaşaroğlu'nun foyasını geçtiğimiz günlerde Twitter'da ortaya çıkaran ABD'li çizer Dan Piraro, karikatürünü 'komikaze' isimli sitesinde izinsiz ve isimsiz kullanan Yaşaroğlu'na yine verdi veriştirdi.

PİRARO, 'DAN DAN' VURDU


Piraro, Erdil Yaşaroğlu'nun
yaptığı hatayı kabul edip kendisinden özür dilediğini kişisel blog sayfasından açıklayıp şöyle dedi: "Kendi sitesinde başkalarının karikatürlerini izinsiz olarak yayınlayan ancak kendi çizimlerini paylaştığı için başkalarına dava açmayı alışkanlık haline getiren bir dolandırı cıyı kamuya ifşa ettiğim için Türkiye'deki insanlardan teşekkür almaya başladım.

Onu dava etmem için bana yalvarıyorlar ve bunu yaparsam kahraman olacağımı söylüyorlar. Kendisinden de bir özür mektubu aldım ve mektup çoğunlukla durumu örtecek bir not gibi görünüyor.

Türk avukatlar da kendisine dava açarsam beni ücretsiz temsil edeceklerini söylüyorlar." ABD'li çizer buna rağmen şimdilik Erdil Yaşaroğlu'na dava açmayacağını söyledi ve ekledi: "bunu yapan herkese dava açmaya kalksam, gelecek bin yılı mahkemede geçirmem gerekir.

SOSYAL MEDYADAN DA TEPKİ MESAJLARI YAĞDI:
Ah Erdil... Oturup uzun uzun özür mektubu yazmışsın, hiç haber vermiyorsun; neyse ki karşı taraf senden farklı olarak biraz vicdanlıymış.


ABD'li karikatürist onu affetmiş ama Erdil Bey ve avukatları hala insanları adliye koridorlarında süründürme peşinde. İnsaf ve vicdan sahibi herkes bu işe çok üzülüyor.


Millete 'karikatürümü paylaşıyorsun' diye dava açıp paralarına göz diktin, anladık. O zaman sen neden karikatürünü çaldığın birine hakkı neyse göndermek yerine özür diliyorsun söyler misiniz Erdil Bey?


Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Üstüne bir de özür diliyorsun. Bari adamın imzasını kaldırmasaydın ahlak bekçisi…


Erdil Beyciğim, sana 'dolandırıcı' diyorlar. Demek ki neymiş; ne yaşatırsan onu yaşamadan ölmezsin ama sen çok hızlı yaşadın yaşattıklarını.


Erdl'in davranışları, mizahından daha komikmiş onu anladık!