Darphane İrem (Kuytu köşe)

Kısa süre önce 'Meftun' adlı single'ını çıkaran İrem Derici, yakında ise 90'lı yılların unutulmaz şarkılarıyla gündeme gelecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2019 Güncelleme 27 Mayıs 2019, 07:59
Darphane İrem Kuytu köşe

İÇİNDEKİLER



Kısa süre önce 'Meftun' adlı single'ını çıkaran İrem Derici, yakında ise 90'lı yılların unutulmaz şarkılarıyla gündeme gelecek. Derici'nin, prodüktörlüğünü ünlü iletişimci Özgür Aras'ın yaptığı yeni projesinde Kenan Doğulu'nun 'Kurşun Adres Sormaz ki' ve Sezen Aksu'nun 'Gidiyorum' şarkıları da yer alacak. Bu arada bu iki önemli isim, şarkılarından bir kuruş bile almayıp Derici'ye hediye etmiş. Muhteşem bir 90'lar projesini yakında çıkarmaya hazırlanan İrem Derici'nin şimdiden beach'lerde de kapalı gişe oynadığını öğrendim. Sahnelerine bayramda start verecek olan popçu; Çeşme, Bodrum, Ayvalık, Antalya ve yurt dışı olmak üzere 2 buçuk aylık programda 35 anlaşma imzalamış. Sahne başına 40 bin lira kazanan ve 90'lar konseptli partiler yapacak olan Derici, bu yaz da 1 milyon 400 bin lirayı cebe indirecek.


HÜSRANA
UĞRADI
Bir zamanlar Türkiye'nin gündemini belirleyen isimlerin başında gelen Hülya Avşar, şimdilerde hem ekranlardan hem de eski popülaritesinden bir hayli uzak kaldı. En son 'White Company by H' adıyla tişört üreten Avşar Kızı, markasının reklamlarında bile kendi oynamıştı. Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak adını da markalaştıran ünlü sanatçı, tekstil sektöründe umduğu başarıyı yakalayamamış. Şimdilerde ünlü bir zincir mağazada elinde kalan ürünleri satan sanatçı, üretimi durdurma kararı da almış. İstediği satışı gerçekleştiremeyen Avşar Kızı'nın morali bozulmuş. Ünlü sanatçı, kafasını toplamak için Ayvalık'taki yazlığına tatile gidecekmiş…


'KANDIRILDIM'
Sanelerin usta ismi Cenk Eren'in geçtiğimiz gün başına talihsiz bir olay gelmişti. Öncelikle Cenk'i yakında tanıyan biri olarak ne kadar mütevazı ve yardımsever biri olduğunu söylemeliyim. Yardımları gizli gerçekleştiren ve en son Zonguldak'ta bir köyün oyun parkını yaptıran Eren'e, geçen gün telefon dolandırıcıları dadanmış. Kendisini Zonguldak Valisi olarak tanıtan dolandırıcı sanatçıdan akülü sandalye yardımı karşılığı 12 bin lira istemiş. Eren de hiç düşünmeden yardımı gerçekleştirmiş. Fakat daha sonra dolandırıldığını anlayan usta sanatçı, hemen avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuş. Telefonda konuştuğum sanatçı, "Herkese elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum. Bana yaşlı ve çocuk dediklerinde akan sular duruyor. Ama bu, bana ders oldu" dedi.


HAMMAM YAZA HAZIR
Kapılarını ilk kez 10. Alaçatı Ot Festivali'nde açan Hacımemiş'teki Hammam geçen hafta yaz sezonuna "Merhaba" dedi. Serkan Koca'nın işletmeciliğini yaptığı mekan, Hacımemiş'teki eski Momo'nun yerine konuşlandı. Mimarisinin ve mutfağının tamamen değiştiği mekanda menü Türk ve İtalyan mutfağı ağırlıkta. Zengin yemek menüsünün yanı sıra kokteylleri de unutmamak gerek. Çünkü mekanın diğer en zengin menüsü de kokteylleri. Her zevke, her damağa uygun farklı seçenekleriyle kokteyller de göz dolduruyor. Özellikle "Hamama Giren Terler" hem ismi hem de lezzeti ile ilgi çekiyor. Alaçatı'ya gidenler buraya uğramadan tatilinizi bitirmeyin derim…

KAFİ ALAÇATI'DA!
Akaretler'deki Kafi, bu kış İstanbul'un en ses getiren mekanları arasına girmeyi başardı. Canlı müzik performansları ile de adından söz ettirdi. Hızlı bir kış sezonu sonrasında yaz rotasını da Alaçatı'ya çevirdi. Ünlü işletmeci Mehmet Davran'ın yönetimindeki Kafi, bayram haftasında kapılarını Alaçatı'da açmaya hazırlanıyor. Mekanda İstanbul'daki kebap menüsüne ek Alaçatı'nın zeytinyağlı lezzetleri de başköşede yerini alacak.


KUYTU KÖŞE / UFUK ÖZCAN