Aleyna Tilki, hukuk savaşını kazandı! O artık bir marka

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2019 Güncelleme 18 Mart 2019, 07:59
Aleyna Tilki, hukuk savaşını kazandı! O artık bir marka

İÇİNDEKİLER

Daha 15 yaşında 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında söylediği şarkıyla dikkatleri üzerine çeken Aleyna Tilki, kısa sürede şöhret basamaklarını hızla tırmanmıştı. Şimdilerde 18 yaşında olan Aleyna'nın 'Sen Olsan Bari', 'Yalnız Çiçek' ve 'Dipsiz Kuyu' şarkıları ülkemiz sınırlarını da aşıp dünya çapında milyonlarca kez dinlendi. Sanat camiasında da büyük ağırlık kazanan Aleyna, aday olduğu birçok ödül töreninde de 'En İyi Pop Kadın Sanatçısı' ödülünü alarak başarısını taçlandırdı. Fakat Aleyna'nın uzun süredir canı çok sıkılıyormuş. Bunun nedeni ise şuymuş: Aleyna Tilki, 'Sen Olsan Bari' şarkısıyla 2017'de iyi bir çıkış yakalamış ve hatta şarkının klibinde giydiği pijama bile o dönem pazarlarda 'Aleyna Pijaması' diye satılmıştı. Aleyna, büyük bir marka haline gelmişti. Bunu fırsata çevirmeye çalışan Fahri K. isimli bir vatandaş, 2017'de 'Türk Patent ve Marka Kurumu'na' tekstil, içecek, oyuncak, şekerleme, güzellik bakım hizmetleri ve gıda olmak üzere 'Aleyna Tilki' markasını üstüne almak için başvuruda bulunmuş. Geçtiğimiz aylarda aynı kuruma markasını almak için başvuru yapan Aleyna, kendi markasına Adana Seyhan'dan Fahri K. isimli vatandaşın başvurduğunu öğrenince büyük şok yaşamış. Popçu, hemen bu kişi hakkında hukuk savaşı başlatmış. Dava, geçtiğimiz hafta sonuçlanmış. 'Aleyna Tilki' markası, tamamen şarkıcının olmuş. Mutluluktan havalara uçan Aleyna Tilki, müzik çalışmaları için önümüzdeki günlerde tekrar ABD'nin yolunu tutacakmış.

Usta oyuncu Halit Ergenç, 'İlk Adım 1919' filminde ikinci kez Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak. Yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı filmin bütçesi ise 20 milyon liradan fazlaymış. Böylesine yüksek bütçeli bir film olunca da tabii beklentiler de yüksek oluyor. Filmde Bandırma Vapuru'nun birebir aynısı hayata geçirilmiş. Ancak tasarımı beğenmeyen yapım firması, vapuru yeniden yaptırmış. Her şeyin en ince ayrıntısının düşünüldüğü filmin çekimleri Beykoz Kundura Fabrikası'nda başlamış ve Mayıs ayına yetişecekmiş.
Yönetmen Abdullah Oğuz, film için Bandırma Vapuru'n ın tıpatıp aynısını yaptırtıyor.


SAHNELERE TRANSFER
Hande Ataizi'ye birkaç mekanda sahne alması için teklif geldiğini duydum. Ataizi'nin sesini dinlemediğim için yorum yapmayacağım. Ama kendisi gibi oyuncu olan Hande Subaşı, Gonca Vuslateri ve Defne Samyeli'nin ne kadar başarılı olduklarını söylemeden geçemem. Eğer Ataizi'nin de sesi güzelse sahnelere yeni bir oyuncu transfer oluyor.

VEFALI BURAK
Nazım Hikmet'in klasik eseri Kuva-i Milliye Tiyatrosu, Bu yıl da Pafta Tiyatro tarafından sahneleniyor. Maslak Sahne'de gerçekleşen ilk günkü oyuna yönetmen Fikret Uluğ'un öğrencisi Burak Özçivit de katıldı. Ünlü yönetmene "Burak, nasıl bir öğrenciydi?" diye soruldu. Uluğ, "Burak daha ilk derse geç kaldı. Ben de kızdım. 'Burası tiyatro, ünlü ya da ünsüz fark etmez' dedim. Ama daha sonra her derse 20 dakika önce geldi" yanıtını verdi. Oyunda Belkıs Akkale de sahne aldı. Çok başarılı bir oyun olmuş, kaçırmayın.


BEKLENEN SON
Beş yıl önce evlenen Kenan Doğulu ile Beren Saat'in evliliğinin üzerinde kara bulutlar dolaştığını bilmeyen yoktur. Duyduğuma göre güzel oyuncu, boşanmak istediğini eşine iletmiş; hatta boşanma sürecinde maddi olarak hiçbir şey talep etmeyeceğini de belirtince kıyamet kopmuş. Kenan Doğulu, sorunları aşabileceklerini söylese de Saat, kararlı! Hal böyle olunca da ikili ayrı evlerde yaşamaya başlamış. Kenan, Beren'i ikna eder mi bilmiyorum ama bu ilişki, gündemi meşgul etmeye devam eder... Benden söylemesi…

UFUZ ÖZCAN-KUYTU KÖŞE