Mars Group, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi yapımcıların onayını almadan kampanya düzenleyemeyecek!

Sinemadaki mısır krizi, dün çözüldü. Resmi karara göre; Mars Entertainment Group artık Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi yapımcıların onayı olmadan kampanya düzenleyemeyecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2019 Güncelleme 10 Ocak 2019, 07:58
Mars Group, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi yapımcıların onayını almadan kampanya düzenleyemeyecek!

İÇİNDEKİLER



Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar
gibi yapımcılar ile Mars Entertainment Group arasında yaşanan 'patlamış mısır yanında sinema bileti' krizi, çözüldü. Milli kültürün uluslararası tanıtımına katkı sağlar nitelikte olan dizi filmlerin desteklenmesi, sinema sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması ve Türkiye'nin film üretim merkezlerinden biri haline gelmesi amacı taşıyan teklif, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. "Sinema sektöründe yapımcılar ile salon işletmecileri arasındaki promosyon krizine çare olacağı" belirtilen 8. madde, komisyondan aynen geçince ünlü komedyenlerin de yüzü güldü. Komisyondan çıkan karar, yapımcıların lehine oldu.


REKLAMLAR DA KISALDI
Buna göre; sinema salonu işletmecileri; izleyici sayısının artırılmasına yönelik kampanya ve toplu satış faaliyetlerini filmin yapımcısı ve dağıtımcısıyla yapılacak sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirecek.


Yani Mars Entertainment Group, artık yapımcıların onayı olmadan sinema bileti yanında patlamış mısırı zorla satamayacak. Sinema filmi öncesinde gösterilen reklamların süresi de en fazla 10 dakika olacak.



Mars Entertainment Group CEO'su Dong Won Kwak, eleştirilerin hedefindeki isim.