Sinema sektöründeki krize Mustafa Uslu'dan haklı çıkış!

Sinema sektöründe yapımcılarla dağıtımcıları karşı karşıya getiren krize Mustafa Uslu’dan haklı çıkış… Uslu, ‘Asıl, mısırın 40 katı fiyata satılmasını tartışmalıyız’ diyerek tarafların pay peşinde olduğunu ima etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2019 Güncelleme 10 Ocak 2019, 07:58
Sinema sektöründeki krize Mustafa Uslu’dan haklı çıkış!

İÇİNDEKİLER



Sinema
sektöründeki krize ünlü yapımcı Mustafa Uslu'dan tepki geldi. Bilet yanında zorla satılan patlamış mısırla maliyeti artıran dağıtımcıların, geliri kendileriyle adil paylaşmadıklarını savunan Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar gibi yapımcılar, resti çekmişti. Yapımcılar, krize filmlerinin vizyon tarihini erteleyerek tepki vermişti.


Önceki akşam Engelsiz Yaşam Vakfı'nın ödül törenine katılan Uslu ise tarafların pay peşinde koştuğunu ima etti. İzlenme rekorları kıran 'Ayla' ve 'Müslüm' filmlerinin yapımcısı Uslu, şu çarpıcı açıklamayı yaptı:

"BİLETLER 7 LİRA OLSA"
"Mısırla biletin konuşulduğu bu günlerde elimizden geldiğince film yapmaya devam edeceğiz. Kutusuyla birlikte 30 kuruşa mal olan mısırın 40 katı fiyata satılmasını konuşmuyoruz. Bundan ne kadar pay alamadığımızı konuşuyoruz. Keşke mısır 2 liraya satılsa, vatandaşımız 2 liraya yese. Biletler 10 lira ya da 7 lira olsa. Halka şikayet etmekle, sosyal medyadan Tweet atmakla olmaz. Bu tarz olaylar karşılıklı konuşarak çözülür. Asıl tartışılacak konu 30 kuruş olan bir ürünün 40 katına satılmasıdır."


Akalın, Mardin'deki sakat hayvanlara protez tasarlayan ve gecede onur ödülü alan Hasan Kızıl'ı ilk tebrik eden isim oldu.



BABANIN GÖMLEĞI AKALIN'DA
Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in açık arttırmada satışa sunulan gömleğini ise Demet Akalın, 10 bin liraya satın aldı.



23 BİN LİRAYA ALDI
'Müslüm' filminin oyuncularının imzaladığı afişle pırlanta taşlı zümrüt yüzük, gecede dernek yararına açık artırmaya çıkarıldı. Türkücü Ferman Toprak, afişle yüzüğü 23 bin liraya satın aldı.



ATV'YE 5 ÖDÜL

Türkiye'nin kanalı atv, geceden 5 ödülle döndü. atv; Cem Öğretir'le 'En İyi Erkek Haber Spikeri', Esra Erol'da ile 'En İyi Kadın Kuşağı Programı', 'Sen Anlat Karadeniz' ile 'En İyi Tv Dizisi', Ulaş Tuna Astepe ile 'En İyi Erkek Dizi Oyuncusu' ve İrem Helvacıoğlu ile 'En İyi Kadın Dizi Oyuncusu' ödülünü aldı.

DOĞAN SAVAŞ