Sinemacılarla Mars Group arasındaki kriz iyice tırmandı!

Sinemacılarla Mars Group arasındaki ‘promosyon bilet’ krizi iyice tırmandı. Mars Group CEO’su, dün geri adım atmayacaklarını açıkladı. Sinema sektöründeki gerilim, bakanlığın yasa tasarısıyla çözüme kavuşup kazanan o zaman belli olacak!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2019 Güncelleme 04 Ocak 2019, 07:59
Sinemacılarla Mars Group arasındaki kriz iyice tırmandı!

İÇİNDEKİLER



Yapımcılar
ile dağıtım şirketi Mars Cinema Group arasındaki gerilim tırmanıyor... Sinema biletinin yanında zorla patlamış mısır satan dağıtımcılar yüzünden çıkan krize Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi isimler filmlerinin vizyon tarihini erteleyerek tepki gösterdi. 'Yeni Cem Yılmaz'lar çıkarırız' diyen Mars Group'a komedyen, esti gürledi.

SÖZÜNÜN ARKASINDA!
Ancak Mars Group CEO'su Dong Won Kwak, dünkü yazılı açıklamasında geri vites yapmadı: "Sinemaya gitmek basit bir içerik tüketimi değil, birçok etkeni barındıran kültürel bir deneyimdir. İzleyicinin sinema salonunda yeme-içme hizmetleriyle filmin tadını çıkarma hakkı vardır. Ayrıca Türkiye, yaratıcı ve yetenekli insanlarla dolu bir ülke. Sektörün ileri gelenlerinin temel görevi, gelecek nesil yetenekleriyle liderlerini bulmak ve geliştirmektir." Bu arada krize bakanlık da el attı. Meclise sunulan 'Sinema Kanun Teklifi'ne göre salon işletmecileri, izleyici sayısının artırılması için kampanya ve toplu satış faaliyetlerini, yapımcı ve dağıtımcı arasındaki sözleşmeyle düzenleyecek. Günlerdir sinema seyircisi tarafından çok konuşulan ve seyircinin merakla sonucunu beklediği tartışmada, hangi tarafın kazanacağını ise zaman gösterecek.


Cem Yılmaz'ın son filmi Arif V 216 için işbirliği yaptığı Mars Group'a köpürmesine birçok kişi "Bu zamana kadar niye sustun?" diye de tepki gösterdi.



Cem Yılmaz'a destek veren Şahan Gökbakar da 2017'de izlenme rekorları kıran 'Recep İvedik 5' filminin dağıtımı için Mars Group ile çalışmıştı.



Yılmaz Erdoğan'ın 2016'da vizyona giren 'Ekşi Elmalar' filmi de Mars Group aracılığıyla beğeniye sunulmuştu.



SEKTÖRÜN EN BÜYÜĞÜ
Kwak'ın CEO'su olduğu Mars Group, 2018'de ülkemizde vizyona giren filmlerin yüzde 48'inin dağıtımını üstlendi.