Mert Alaş yönetmenliğe soyunuyor! Mert Alaş 'Vesikalı Yarim' filmini günümüze uyarlayacak

Dünyaca ünlü yıldızların fotoğrafçısı Mert Alaş, yönetmenliğe soyunuyor. Londra’da yaşayan Türk fotoğrafçı, 1968 yapımı ‘Vesikalı Yarim’i günümüze uyarlayacak. Alaş, film için de Penelope Cruz ile eşi Javier Bardem’e teklif götürdü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2018 Güncelleme 27 Aralık 2018, 07:58
Mert Alaş yönetmenliğe soyunuyor! Mert Alaş ’Vesikalı Yarim’ filmini günümüze uyarlayacak

İÇİNDEKİLER



Madonna, Kim Kardashian, Kate
Moss ve Naomi Campbell gibi yıldızların fotoğraflarını çekerek adını tüm dünyaya duyuran Türk fotoğrafçı Mert Alaş'tan sürpriz proje… Hayatını Londra'da sürdüren ve Türkiye sevdasını her zaman dile getiren ünlü fotoğrafçı, bu kez ülkemizi Hollywood'da temsil etmek için hazırlıklara başladı.


İLK YÖNETMENLİK SINAVI
İlk kez yönetmen koltuğuna oturacak olan 47 yaşındaki fotoğrafçı, Türk Sineması'nın unutulmaz filmi 'Vesikalı Yarim'den ilham aldığı bir film çekmeyi planlıyor.


Türkan Şoray ile İzzet Günay'ın yer aldığı 1968 yapımı filmi günümüze uyarlayacak olan Alaş, İspanyol aktris Penelope Cruz ile eşi Javier Bardem'e teklif götürdü.


HÜZÜNLÜ BİR AŞK...
Hatta konuşulanlara göre dünyaca ünlü çift, 50 yıl önce beyaz perdeye yansıyan filmin senaryosundan çok etkilendi. Evli ve çocuklu manav Halil ile pavyon şarkıcısı Sabiha'nın hüzünlü aşk hikayesini anlatan film için araştırmalara başlayan Mert Alaş'ın çekimlerin bir kısmını da hayranı olduğu İstanbul'da gerçekleştireceği tahmin ediliyor.



Sultan ile Günay'ın rol aldığı film, senaryosunun yanı sıra unutulmaz replikleriyle de Yeşilçam'ın kült yapımlarından.

​ÖZGE GÜRCAN