Altın şehir İstanbul! İstanbul'da artan ilgi daire fiyatlarını da yükseltti

Dünyanın en gözde şehirlerinden İstanbul’un yalılarından sonra penthouse daireleri de yabancılar tarafından kapışılıyor. Artan ilgi, fiyatları da yükseltti. İstanbul’a tepeden bakmak, dünyanın en pahalı zevklerinden biri oldu. Şişli ve Beşiktaş’taki çatı katı lüks daire fiyatları, 130 milyon TL’ye kadar çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2018 Güncelleme 16 Aralık 2018, 07:59
Altın şehir İstanbul! İstanbul’da artan ilgi daire fiyatlarını da yükseltti

İÇİNDEKİLER



Son
yıllarda tüm dünya tarafından değeri iyice anlaşılan İstanbul'un eşsiz yalılarından sonra 'penthouse' daireleri de yabancıların gözdesi haline geldi. İş, sanat ve sosyete dünyasından birçok ismin tercihi olan penthouse dairelerin fiyatları da artan talep üzerine fırladı. Özellikle ülkelerinde gösterilen Türk dizilerinde gördükleri bu lüks dairelere sahip olmayı isteyen Ortadoğulu zenginler, eşsiz İstanbul'a tepeden bakan dairelere büyük ilgi göstermeye başladı. İstanbul'da penthouse dairelerin fiyatları 10 milyon TL'den başlayıp 130 milyon TL'ye kadar çıkıyor.


YOK BÖYLE FİYATLAR!
Rekor ise Şişli'deki Astoria Kempinski'nin bin 300 metrekarelik 8 odalı penthouse dairesi... Boğaz manzaralı daire, 130 milyon TL'den satışta. Beşiktaş'taki Ritz Carlton'ın 775 metrekarelik 7 odalı penthouse dairesi ise 95 milyon TL'ye satılık. Diğer penthouse daire fiyatları ise şöyle: Maçka Armani Residence'daki penthouse 75 milyon TL, Zorlu Center'daki 740 metrekarelik penthouse 66 milyon TL, Levent'teki Sapphire'de bulunan penthouse daire 30 milyon TL, Etiler Maya Residence'deki penthouse ise 26 milyon TL.



Gülşen'in geçtiğimiz sene 15 milyon TL'ye satın aldığı Zorlu Center'daki penthouse daire fiyatları, artık 45 milyon TL ile 66 milyon TL arasında değişiyor.


130 MİLYON TL'LİK REKOR
Seda Sayan, Mustafa Sandal, Sinan Akçıl ve Mehmet Ali Erbil gibi isimlerin de lüks rezidans dairelerinin olduğu Astoria'nın penthouse dairesi, 130 milyon TL'lik fiyatıyla Boğaz'ın eşsiz yalılarından bile pahalı!



Sosyetik Özlem Önal ve mimar Eren Yorulmazer'in de penthouse dairelerinin olduğu Ritz Carlton'daki fiyatlar, 25 ile 95 milyon TL arasında değişiyor.



Derin Mermerci de Taksim Residence'ın 730 metrekarelik ve 32 milyon TL'lik penthouse dairesinde oturuyor.



BOĞAZ MANZARASI CEP YAKIYOR
Boğaz'a tepeden bakan Ritz Carlton'daki penthouse dairelerin kiraları da aylık 35 ile 90 bin TL arasında...

ÖZGE GÜRCAN