Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu Netflix dizisi Hakan: Muhafız İllimunati simgeleriyle dikkat çekti!

Çağatay Ulusoy’un başrolünde yer aldığı Netflix’in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız, gösterime girdi. Daha önceki dizilerinde İlluminati şifreleriyle dikkat çeken Netflix, burada da göz, üçgen ve keçi görselleriyle mesajını verdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2018 Güncelleme 15 Aralık 2018, 07:58
Çağatay Ulusoy’un başrolünde olduğu Netflix dizisi Hakan: Muhafız  İllimunati simgeleriyle dikkat çekti!

İÇİNDEKİLER



Herkes,
nefesini tutup bekledi. Dünyanın en büyük dijital dizi ve film platformu Netflix'in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız global adıyla Protector, dün yayına girdi. Başrolünde Çağatay Ulusoy'un yer aldığı dizi, verdiği mesajlarla dikkat çekti. İlluminati tarikatının simgeleri ile dolu olan dizide Yavuz isimli karakterin İstanbul'u ve sevdiklerini, ölümsüz bir düşmandan korumak için gösterdiği mücadeleye yer verildi. Dizide kullanılan tablo, gömlek ve keçi heykeli İlluminati mesajı verir gibiydi! Dizideki mesajlar bununla bitmedi. Çağatay'ın canlandırdığı Yavuz karaterinin göğsündeki dövmede, İlluminati'nin sembolü sayılan çok sayıda göz vardı.


ÜÇGENLERLE DOLU!
'Protector' yazısında da çok sayıda üçgen kare ve örgütsel mesajlara yer verildi. Netflix'in daha önce de kendi yapımı olan dizilerinde tarikat mesajları vermesi ise "Yeni gözde Muhafız mı?" dedirtti! Kapalıçarşı ve Sultanahmet gibi tarihi mekanlara da yer verilen dizi, ilk günde IMDb'de 9.3 puan aldı.

HER DEKOR AYRI MESAJ
Dizideki keçi heykeli, tarikat üyelerinin inandıkları Baphomet isimli şeytanı işaret ediyor. Bereket tanrısı olduğuna inanılan keçi başlı insan, sağ elinde tuttuğu kötülükleri sol eliyle yeryüzüne yayıyor. Yine dekorda elinde meşale tutan bebek İlluminati'nin yayılışına vurgu yapıyor.


GÖMLEKLE GELEN GÜÇ!
Dizide oldukça normal bir hayatı olan Yavuz karakteri, üzerinde Arapça harflerin ve gözlerin bulunduğu tılsımlı gömleği giyiyor ve İstanbul'un muhafızı oluyor.




Dizide Yavuz'un Mısır tanrısı Horos'a gönderme yaptığı gömlekte bulunan gözün, "Vicdanın kapanmayan gözünü" simgelediği ifade ediliyor.


Netflix, yapımcısı olduğu dizilerle tüm dünyaya mesaj vermeye devam ediyor. Daha önce La Casa De Papel ve Narcos dizilerindeki şifreler ile sistemi eleştiren Netflix, yapımlarında İlluminati tarikatının simgelerine yer verip tarikatın dünya genelinde yayılmasını hedefliyor...



KÖTÜ EFENDİ HER YERDE
Netflix'in yapımcısı olduğu Sabrina dizisinde keçi başlı insan, kötü efendi rolünü canlandırıyor. Başroldeki genç kız ise zorla kötü efendinin hizmetine giriyor.