Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik'in başrollerini paylaştığı 'Çiçero' heyecan yarattı

2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz belgelerini Almanya’ya taşıyan ‘Çiçero’ kod adlı Türk casus İlyas Bazna’nın hayatı film oldu. Başrollerini Burcu Biricik ve Erdal Beşikçioğlu’nun paylaştığı filmin fragmanı heyecan yarattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2018 Güncelleme 06 Aralık 2018, 08:01
Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik’in başrollerini paylaştığı ’Çiçero’ heyecan yarattı

İÇİNDEKİLER



İzlenme rekorları kıran 'Ayla' ve 'Müslüm' filmlerinin yapımcısı Dijital Sanatlar'dan yine çok konuşulacak bir proje geliyor. Bazen tarihin tozlu sayfalarında kaybolmuş bazen de herkesin yakından tanığı kişilerin hayatına ışık tutan Dijital Sanatlar, 2. Dünya Savaşı sırasında çok önemli bir görev üstlenen Türk ajan İlyas Bazna'nın hayatını sinemaya taşıyor. Tarihe ışık tutacak olan 'Çiçero' filmi, 2019'un ilk ayında vizyona girecek. Yönetmen koltuğunda Serdar Akar'ın oturduğu filmin başrollerini ise Burcu Biricik ile Erdal Beşikçioğlu paylaşıyor. Türk sinema tarihinde örneğine az rastlanan casus filmi kategorisinde beğeniye sunulacak olan filmin fragmanı ise geçtiğimiz gün görücüye çıktı.


YÜZYILIN CASUSU GELİYOR
1940'ların Ankara'sını günümüze getirecek olan filmin fragmanı büyük merak uyandırdı. Filmin konusu ise şöyle: Tarihin son dünya savaşında, Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'nde uşak olarak görevliyken Hitler Almanya'sına gizli bilgi ve belgeleri sızdıran yüzyılın casusu Çiçero, savaşın seyrini değiştirir.



İLYAS BAZNA KİMDİR?
Asıl adı Elyesa Bazna olan İlyas Bazna, Arnavut asıllı bir Türk casustur. Bazna, 1943'te 'Çiçero' kod adıyla İngiltere'ye ait 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirebilecek çok değerli ve gizli bilgileri Almanlar'a sızdırdı. Türkiye'nin savaşa girmemesinde büyük rol oynayan Bazna, 66 yaşında Almanya'da öldü.