Netflix'ten Osmanlı dizisi geliyor! Fatih Sultan Mehmet'i kimin oynayacağı belli oldu

Netflix, Osmanlı’nın görkemli tarihini ekrana taşımak için harekete geçti. Fatih Sultan Mehmet’i, Mehmet Kurtuluş’un oynayacağı öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2018 Güncelleme 06 Kasım 2018, 02:17
Netflix’ten Osmanlı dizisi geliyor! Fatih Sultan Mehmet’i kimin oynayacağı belli oldu

İÇİNDEKİLER

Osmanlı İmparatorluğu, 600 yıl boyunca dünyaya hükmetti... Tarihe şekil verdi... Dünyanın en büyük dizi platformu Netflix ise bir süre önce Osmanlı tarihini ekrana taşımak için harekete geçti. 150 milyondan fazla abonesi bulunan şirketin yetkilileri, STXtv ve Karga Seven Pictures ortaklığıyla Osmanlı Yükseliyor (Ottoman Rising) isimli bir dizi çekileceğini bildirdi.



Emre Şahin, Kelly McPherson ve Sarah Wetherbee ise dizinin yönetmen adayları arasında gösterildi. 85 ülkede gösterilecek dizi için yapılan araştırmada, büyük bir talep olduğuna dikkat çekildi. Türk kökenli Alman oyuncu Mehmet Kurtuluş'un ise 13 yaşında tahta çıkan Fatih Sultan Mehmet'i canlandıracağı iddia edildi.



46 yaşındaki oyuncunun, efsane hükümdarla aynı ismi taşıması ise dikkat çekiciydi. Kurtuluş'un başrol teklifine sıcak baktığı hatta şimdiden çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Fatih Sultan Mehmet'in gençliğini oynayacak kişi ise şimdilik gizlendi. Bu rol için Türk bir oyuncunun belirlendiği söylendi.