Taciz isyanı

Genç oyuncu Elit İşcan’ın rol arkadaşı Efecan Şenolsun tarafından taciz edildiğini iddia etmesi, magazin gündemini sarstı. Aslı Enver’den Hazal Kaya’ya, Kerem Bürsin’den Birkan Sokullu’ya kadar birçok oyuncu, ‘Tacize hayır’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2018 Güncelleme 27 Ekim 2018, 00:00
Taciz isyanı

İÇİNDEKİLER



Başrollerinde Kerem Bürsin, Elçin Sangu, Selma Ergeç ve Birkan Sokullu'nun yer aldığı 'Yaşamayanlar' dizisinin seti, şok bir taciz iddiasının adresi oldu! Dizinin 24 yaşındaki oyuncusu Elit İşcan, 26 yaşındaki rol arkadaşı Efecan Şenolsun'un kendisini taciz ettiğini iddia etti. Genç oyuncu, Şenolsun'un alkollü olduğu sırada kendisine hakaret ve küfür ettiğini, aynı gece rol arkadaşı tarafından 3 kez sözlü ve fiziksel tacize uğradığını belirterek şoke etkisi yarattı.



BİR TEK ELÇİN SESSİZ!
Rol arkadaşı tarafından dava açılan Efecan Şenolsun ise "Kamuoyu yaratmak için gerçek dışı şeyler anlatmaya başladı... Asıl bu 5 aydır bana taciz ve mobbing yapıldı. Bu iddialara karşılık ben de hukuksal süreci başlatıyorum" yanıtı verdi. Elit İşcan'ın sosyal medyadan yaptığı taciz açıklamasına ise hemcinslerinden ve meslektaşlarından destek yağdı. İşcan ve Şenolsun'la aynı dizide rol alan Bürsin, Sokullu ve Ergeç, "Süreci takip edeceğiz" dedi. Sangu'dan ise konuyla ilgili ses çıkmadı.



SANAT CAMİASI TEPKİLİ

HAZAL KAYA: "Anlaşılır gibi değil. Geçmiş olsun Elit, senin yanındayız."

HAZAR ERGÜÇLÜ: "Setlerde mobbing ve taciz için sessizlik kötülüğü besler. Ne kadar görünürsek ne kadar konuşursak o kadar caydırıcı olur."

SAADET IŞIL AKSOY: "Tacizi kanıksamayın. 'Bu sefer bir eşeklik olmuş, affet gitsin' tavırlarına boyun eğmeyin. Bu konuyu konuşun, anlatın ve isim verin ki bunun yanlarına kalmayacağını bilsinler."

FARAH ZEYNEP ABDULLAH: "Kim daha fena bilmiyorum! Yapan mı, göz yuman mı? Yanındayız Elit. Elit'in isyanına kötü yorumlar yapanlar da hangi sıfatla sokakta yürüyorlar!"



İşcan ile Şenolsun, birbirlerine dava açarak karşılıklı olarak suçlamalarda bulundu.