Ajda Pekkan'dan dolar kurnazlığı!

Ajda Pekkan, 2 Ekim'de 7,5 milyon dolara satmak istediği Bahçeköy’deki villasının fiyatını yasa gereği Türk Lirası olarak belirledi. Süperstar, kendi ‘kur hesabını’ yaparak dolardan TL’ye geçerken 2,5 milyon TL’lik zam yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2018 Güncelleme 27 Ekim 2018, 01:59
Ajda Pekkan’dan dolar kurnazlığı!

İÇİNDEKİLER

Son dönemde döviz kuru üzerinden uyanıklık yapıp "Önce indirim, sonra bindirim" diyen uyanıklar arasına Ajda Pekkan da eklendi. 72 yaşındaki Süperstar, 2013'ten beri satmaya çalıştığı İstanbul Bahçeköy'deki lüks villasının fiyatında sık sık değişikliğe gitti. 1100 metrekarelik özel havuzlu villaya 5 yıl önce 8 milyon 700 bin dolar fiyat biçen Ajda Pekkan, geçtiğimiz yıl 200 bin dolarlık indirim yaptı. Yine de villasını bir türlü satamayan Ajda Pekkan, 2 Ekim'de ise villanın fiyatında tam 1 milyon dolar daha indirim yapıp istediği rakamı 7 buçuk milyon dolara düşürmüştü.



UYANIKSTAR PEKKAN!
2 Ekim'deki dolar kuruna göre ise villanın değeri 46 milyon liraya denk geliyordu. Ajda Pekkan, dolar ile ev kiralama ve satışına gelen yasağın ardından villası için yeni bir ücret belirledi. Süperstar, defalarca fiyatında indirim yaptığı villası için de tam 48 milyon 500 bin lira değer biçti. Süperstar'ın dolardan Türk Lirası'na geçerken 5 yıldır satamadığı ultra lüks villasının fiyatında bu kez 2 buçuk milyon TL'lik artış yaptığı görüldü. Ajda Pekkan'ın kur üzerinden yaptığı bu hareket ise "Süperstar da birçok firma sahibi gibi uyanıklık yapıp önce indirim sonra bindirim yoluna gitti" dedirtti.



ÖNCE İNDİRDİ SONRA BİNDİRDİ!
2 Ekim'de 1 milyon dolarlık indirim yapan Süperstar, o zamanki kura göre 46 milyon TL istiyordu. Ancak Süperstar, dolardan TL'ye geçişte indirimden vazgeçip zam yaptı.

HALİL ÇİLİNGİR