Hamdi Ulukaya'ya ‘Küresel Vatandaşlık Ödülü’!

Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya, mülteciler için iş dünyasına çağrı yaptı. İnsani çabası, ‘Küresel Vatandaşlık Ödülü’ ile taçlandı. Bu ödülü alan ilk iş insanı olarak ülkemizi gururlandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2018 Güncelleme 26 Eylül 2018, 02:20
Hamdi Ulukaya’ya  ‘Küresel Vatandaşlık Ödülü’!

İÇİNDEKİLER

Erzincanlı Hamdi Ulukaya (45), üniversite yıllarında Amerika'ya gitti. New York'taki bir çiftlikte işe girdi. Bir süre sonra krediyle küçük bir yoğurt fabrikası alan Ulukaya, Amerikalılar'a hitap eden süzme yoğurt üretti. "Chobani" adını verdiği marka, kısa sürede Amerikalılar'ın en sevdiği yoğurt haline geldi. Ulukaya, 8 yılda ülkenin sayılı milyarderleri arasına girdi. Kişisel serveti 1.4 milyar dolara yükseldi. Sıfırdan yarattığı Chobani markasını ABD'nin en hızlı büyüyen şirketi haline getiren Ulukaya, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettirdi.

2015'te "Tent Vakfı"nı kurarak, sığınmacılar için özel sektörü harekete geçirmeyi hedefledi. İş dünyasında mülteciler için çözüm arayışına girdi. Yoğurt fabrikasında mültecileri istihdam etti. Mülteciler konusunda özel sektörün kaynaklarını seferber eden Ulukaya, dikkatleri üzerine çekti. "Küresel Vatandaşlık Ödülü" ile ödüllendirildi. Ulukaya, bu ödülü alan ilk iş insanı olarak kayıtlara geçti. Bu ödülü almaktan onur duyduğunu belirten Ulukaya "25 milyonu aşkın mülteci çadır kamplarında zor koşullarda yaşam savaşı veriyor ve bizlerin yardımını bekliyor. Ne zaman ki mülteciler kamplardan kurtulur ve denizlerde can vermez, işte o gün gerçekten bir kutlama yapabiliriz" dedi.