Yaralı Ceylan

Cannes Film Festivali'nde yarışan Nuri Bilge Ceylan; Soma'nın acısını tüm dünyaya duyurdu. Usta yönetmen ve oyuncular; 'Yaralıyız' mesajı verdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2014 Güncelleme 17 Mayıs 2014, 01:56
Yaralı Ceylan

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 67.'si düzenlenen Cannes Film Festivali'nin ikinci gününde Soma unutulmadı. Gündem maddesi ne yazık ki Soma'da yaşanan facia olan festivalde; filmlerden çok Türkiye'de yaşanan üzücü olay konuşuldu. Türk sinemasının 100. yılı nedeni ile yapılması planlanan etkinliklerin iptal edildiği Cannes'da Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan da duyarlılığını bir kez daha gösterdi. Dün bu yıl festivalde yarışacak 'Kış Uykusu' için kırmızı halıya çıkan Ceylan'a; filmin oyuncuları Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen de eşlik etti.

SEVGİLİSİ BOYUNA GÖRE
Ünlü oyuncular, usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile birlikte ellerinde 'SOMA' yazan bir yazı tutarak, basın mensupları aracılığıyla tüm dünyaya Türkiye'de yaşanan dramı hatırlattılar. Davetlilerin büyük bir kısmının siyahlar içinde olduğu galada, Türk ekibi kırmızı halıya yakalarında siyah kurdelelerle çıktı. Galaya katılan Türk davetlilerin de kıyafetlerinde siyah rengi tercih ettiği görüldü. Bu arada dün 16.00'da yapılacak gösteriminin ardından onuruna düzenlenecek daveti de Soma felaketi nedeniyle iptal eden Ceylan; ikinci resepsiyonun ardından da kutlama yapmama kararı aldı.



BAYRAĞIMIZ YARIYA İNDİ
Türk Sineması tanıtım etkinliklerinin iptal edildiği Cannes Film Festivali'nde, Türk standının önündeki Ay-yıldızlı bayrağımız da yarıya indirildi.

ARKAYA SAKLANDI
Ceylan'ın "Kış Uykusu" filminde rol alan Nejat İşler de dün Cannes'daydı. Doktorundan aldığı özel izinle festivale katılan İşler; toplu fotoğraf çekimlerinde arka sıralarda kalmayı tercih etti. Soma faciasıyla sarsılan başarılı oyuncunun üzüntüsü de yüzüne gün boyu yansıdı.