






İpucu; Karahindiba çayı hazırlamak için; yarım tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış karahindiba kökü, bir su bardağı dolusu suya akşamdan eklenir, ertesi sabah kaynama derecesine kadar ısıtılır ve süzülür. Bu çay, kahvaltıdan yarım saat önceye ve yarım saat sonraya bölünerek, yudum yudum içilir.
Hindiba pekmezi: İki avuç dolusu kara hindiba çiçeği bir litre soğuk suya eklenir, hafif ateşte kaynatılır ve sabaha kadar bekletilir. Ertesi gün hepsi bir süzgece boşaltılıp, çiçekleri sıkılır. İçine bir kilo şeker eritilir ve ince dilimli yarım limon eklenir. Tencere kapaksız olarak kaynatılır. Vitaminlerin yitirilmemesi için, ısının çok düşük olması gerekir. Elde edilen karışım soğumaya bırakılır.
Armut ye sinirlenme!
Armut, beyaz çiçekli bir ağacın yumuşak, sulu meyvesidir. Sarı-yeşil arası renklerde, lifli, hazmı kolay ve mineral açısından zengindir. Taze olarak tüketildiği gibi pişirilerek de yenebilir. Armudun faydaları;
* Sindirim sistemini güçlendirip, hazmı kolaylaştırır.
* Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek kumlarının ve taşlarının düşürülmesine yardım eder.
* İdrar söktürücüdür. p Kanı temizler ve kansızlığa iyi gelir.
* Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile yüksek tansiyonu düşürür, çarpıntıyı giderir.
* Nezleye iyi gelir.
İpucu; Çekirdeğini aç karnına yemek bağırsak kurtları dökmeye yardımcı olur.
Hem mideye hem cilde
Tahıl ürünleri sadece vücudumuza değil değil cildimize de çok faydalı. İçerisindeki yüksek orandaki B vitamini adeta mucizeler yaratıyor. İşte size küçük bir tarif... Yulaf maskesi: 2 çorba kaşığı yulaf içi, suda veya sütte 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra içine bir kaşık bal ilave edilir. Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir. Yüz ılık su ile yıkanır.