Hayvansal kaynaklı besinler fazla tercih edilmemelidir. Yağlı kırmızı etler ve kırmızı et ürünleri değil kuru fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller ve tavuk, hindi, balık gibi yağsız etler, ekmek, makarna, pirinç, patates gibi ürünler tüketilmelidir.
Günde birkaç kez taze sebze ve meyve tüketilmelidir.
Yağ alımı yoğun olmamalı, zeytinyağı, soya yağı, ayçiçeği yağı, mısırözü, fındık yağı gibi doymamış yağlar tercih edilmelidir.
Kullanılan süt ve süt ürünlerinin az yağlı ve az tuzlu olmasına dikkat edilmelidir.
Seçilen besinler düşük şekerli olmalı, çay şekeri gibi basit şekerler yerine, tahıl ve baklagiller gibi kompleks karbonhidratlar tercih edilmelidir.
Şekerli içeceklerin ve tatlıların tüketimi sınırlandırılmalıdır.
Az tuzlu yiyecekler tercih edilmelidir. Günlük toplam tuz tüketimi bir çay kaşığını, yani 4 gramı geçmemelidir.
Kullanılan tuz iyotlu olmalıdır.
Yemek pişirmede haşlama, fırında pişirme gibi yöntemler kullanılmalıdır.