Sakatatlar, içerdikleri vitamin ve minerallerle sağlığı koruyor! İşte faydaları...

Önemli vitamin ve mineraller içeren sakatatlar, Alzheimer'dan kalbe ve kansere kadar iyi geliyor. Sakatatların faydaları saymakla bitmiyor... İşte sizler için derlediğimiz 19 Aralık TAKVİM Gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2022 Güncelleme 19 Aralık 2022, 06:58
Sakatatlar, içerdikleri vitamin ve minerallerle sağlığı koruyor! İşte faydaları...

İÇİNDEKİLER

Önemli vitamin ve mineraller içeren sakatatlar, sağlığı koruyor. Faydaları şöyle sıralanıyor:
Alzheimer'a karaciğer: A ve B12 vitamini içerir. Bağışıklığı güçlendirir, kansızlığı bitirir. Hafızayı güçlendirir. Alzheimer'a karşı korur.
Kansere karşı böbrek: B 12 ve B2 vitaminleri açısından zengindir. Yüksek miktarda selenyum içerir. Kansere karşı korur. Stresi azaltır ve sakinleştirir.
Uykuluk güç verir: Bolca C vitamini içerir. Bağışıklığı güçlendirir. Kanser riskini azaltır.
Omega-3 deposu beyin: Yüksek miktarda Omega-3 ve bazı vitaminleri içerir. Fakat çok yüksek olan kalori değeri sıkıntı yaşatabileceğinden özellikle kalp ve kolesterol hastalarına önerilmemektedir.
Kalbin ilacı işkembe: Bolca B12 vitamini içerir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. İçerdiği selenyumla tiroide karşı korur. Kanserle savaşır.
Bağırsaklara kemik suyu: Kolajen içeriği yüksek olan kemik suyu, sindirim sorunlarını iyileştirir. Bağırsak rahatsızlığına iyi gelir. Büyüme hormonlarının sağlıklı çalışmasını sağlar. Uzun süre kaynatılıp tüketilen kemik suyu reflüyü de tedavi eder.
Gribe karşı paça çorbası: İçerdiği D vitamini sayesinde gribal enfeksiyonlara karşı vücuda enerji verir. Kan yapıcıdır.Kalp, diyabet gibi hastalıklara karşı da etkilidir.
Yorgunluğa kuzu yüreği: B12 içeriğinden zengin olan kuzu yüreği, fiziki yorgunluğa iyi gelir. Kansızlık ve karaciğer hastalıklarını iyileştirir.



KİLO BEYNİ KÜÇÜLTÜR
Fazla kilo kanser, diyabet, tansiyona neden oluyor. İngiltere'deki Loughborough Üniversitesi'ndeki yapılan araştırma, tehlikeyi bir kez daha gözler önüne seriyor. Buna göre vücutta oluşan fazla yağlar, beyni küçültüyor. Demans ve Alzheimer'a neden oluyor.



ÖKSÜRÜĞE ÇİKOLATA
Geçmek bilmeyen öksürük, hayatı olumsuz etkiliyor. Hull Üniversitesi'nden Uluslararası Öksürük Araştırmaları Derneği kurucu Alyn Morice ise bu rahatsızlığın şifasını açıklıyor. Öksürük şurubu kullanmak yerine sütlü çikolata yenmesinin daha yararlı olduğunu söylüyor.



TANSİYONA ISPANAK
Vitamin deposu ıspanak, metabolizmayı hızlandırır. Menopoz sonrası kadınları kemik hastalıklarına karşı korur. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Hipertansiyonu düşürür, kansızlığı bitirir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN