Güzel bir yüz ve cilde sahip olmanın yolu balık yemekten geçiyor

Omega-3 açısından zengin olan balık, güzel bir yüz ve cilde sahip olmanın yolunu açıyor. İşte sizler için derlediğimiz 17 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2022 Güncelleme 17 Ekim 2022, 06:59
Güzel bir yüz ve cilde sahip olmanın yolu balık yemekten geçiyor

İÇİNDEKİLER

Güzel bir yüz ve cilde sahip olmanın yolu kozmetik ürünlerin aksine doğal besinlerden geçiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, omega-3 içeren deniz ürünlerinin akneyle savaştığını belirtiyor. Arpacı, "Birçok balık türü ve kabuklu deniz hayvanları, özellikle istiridye ve somon gibi yağlı balık cilt için harika bir yiyecek. Yeterince omega 3 alınınca cildinizde kuruluk ve iltihap olmaz. Egzama ve sedef hastalıklarına karşı korur." diyor.



DOĞAL SHAKİRA
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, sesiyle büyüledi. Güzelliği ile tüm kadınları kendine imrendirdi. 42 yaşındaki iki çocuk annesi güçlü ses, formda kalma sırrını verdi. Fesleğen, kereviz ve tavuk suyundan yapılan çorbayı çok sevdiğini belirten Kolombiya şarkıcı, her gün 3 fincan kahve içtiğini dile getirdi. "Şeker ve tuzdan uzak duruyorum" dedi.

SİRKELİ GARGARAYA DİKKAT EDİN!
Hava sıcaklıkları düşüyor. Mevsim geçişlerine bağlı olarak vatandaşlarda gribal enfeksiyon ve boğaz ağrıları şikayetleri artış gösteriyor. Dr. Kenan Toprak, "Tuzlu suyla ya da sirkeli suyla gargara yapmak boğaz mukozasındaki tahrişi artırır. Hastanın iyileşmesini geciktirir. Kişinin bu sirkeli su ya da tuzlu su gargarasını yapmasını önermiyoruz" diye konuşuyor.

RENGARENK ŞİFA
Sağlıklı bir hayat için renkli sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerekiyor. Prof. Dr. Mustafa Tayar, renklerine göre gıdaların faydalarına değiniyor. Beyaz renkli gıdaların LDL kolesterolü düşürüp, kalp hastalıkları riskini azalttığına dikkat çekiyor. Tayar, "Muz, armut, sarımsak, soğan, mantar kalp hastalıklarından korur. Mavi ve mor renkli gıdalar prostat kanserini engeller. Erik, siyah üzüm, böğürtlen gibi gıdalar yoğun tüketilmelidir" diyor.

TANSİYONA ÇARE HAVUÇ
A vitamini deposu havuç, anne sütünü artırır. Öksürüğü keser. Akciğer kanserini engeller. Kötü kolesterolü düşürür. Mide ülserinden korur. Tansiyonu dengemeye yardımcıdır.

PAPATYA ÇAYI GRİBİN İLACI
Sakinleştirici etkisiyle bilinen papatya çayı, grip ve soğuk algınlığıyla mücadele eder. Kas gevşetici etkisiyle ağrıları keser. Kan şekerini dengeler. Öksürüğü giderir. Migren ağrısını dindirir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN