Fazla kilo obeziteye davetiye çıkarıyor! İşte uzmanından tavsiyeler...

Çağımızın sorunu fazla kilo, önüne geçilmezse obeziteye yol açıyor. İşte sizler için derlediğimiz 24 Şubat tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2024 Güncelleme 24 Şubat 2024, 07:01
Fazla kilo obeziteye davetiye çıkarıyor! İşte uzmanından tavsiyeler...

İÇİNDEKİLER

Çağımızın sorunu fazla kilo, önüne geçilmezse obeziteye yol açıyor. Endokrinoloji Uzmanı Dr. Şerare Arbatlı, çocuklarda obezitenin önlenmesinin, sadece bireysel düzeyde alınan kararlarla değil, aynı zamanda toplumun genel kültürel ve sosyal yapısıyla da yakından ilişkili olduğunun altını çiziyor.

Tavsiyelerde bulunuyor: İşlenmiş gıdalardan uzak durun. Çocukları spora teşvik edin. Düzenli fiziksel aktivite yaptırın. Çocukların duygularını anlamalarına destek olun.



4 DAKİKADA SÜPER BEYİN
ABD'de yapılan bir araştırmada yaşları 18'le 97 arasında değişen 10 bin sağlıklı erkek ve kadının beyinleri MRI teknolojisiyle incelendi. Buna göre haftada sadece 25 dakika spor (günde yaklaşık 4 dakika) yapmanın beyni güçlendirmek ve bilişsel gerilemeyi engellemek için önemli olduğu belirlendi. Washington Tıp Üniversitesi'nden Cyrus A. Raji, "Dünya Sağlık Örgütü, haftada 150 dakika fiziksel aktivite öneriyor. Bizim çalışmamızın sonuçlarıysa teşvik edici. Çünkü birçok kişi için başarılması daha kolay bir eşik sunuyor" diyor.

GENÇLİK İKSİRİ AHUDUDU
Ahududu, doğal ağrı kesicidir. Hafızayı güçlendirir. Cildi besler. Kırışıklığı engeller. Kilo vermeyi kolaylaştırır. Sperm kalitesini yükseltir. Doğurganlığı artırır.

BAŞ AĞRISINA LAVANTA
Kokusuyla mest eden lavanta, uyku problemlerini azaltır. Depresyonu önler. Baş ağrısını hafifletir. Kabızlığı ve hazımsızlığı bitirir. Mide bulantısını engeller.

PAPATYA ÇAYI GRİBİN İLACI
Sakinleştirici etkisiyle bilinen papatya çayı, grip ve soğuk algınlığıyla mücadele eder. Kas gevşeticidir. Ağrıları keser. Kan şekerini dengeler. Öksürüğü giderir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN