Dünyaca ünlü Jennifer Lopez güzelliğinin sırrını açıkladı!

Dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, yıllara meydan okuyan güzelliğini kırmızıbibere borçlu olduğunu söyledi. İşte sizler için derlediğimiz 3 Temmuz tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2023 Güncelleme 03 Temmuz 2023, 06:58
Dünyaca ünlü Jennifer Lopez güzelliğinin sırrını açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Günümüzde herkes yıllara meydan okuyan güzel ve genç bir cildin hayalini kuruyor. Diyetisyen Salih Gürel, tam da mevsim geçişlerinde cildin nemini kaybettiğini söylüyor. Cilt dostu besinleri sıralıyor:

KIRMIZIBİBER: İçerisindeki C vitamini sayesinde cilde ışıltı verir. Yaşlanmaya savaş açar. Kırışıklıkları azaltır.

HAVUÇ: Kozmetik ürünlerinde kullanılan havuç cildi güzelleştirir. Pürüzsüzleştirir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ: Cilt için kolajen desteği sağlar. Hücreleri yeniler.



CANIM CİĞERİM KEÇİBOYNUZU
Sigara kullanımı, hava kirliliği ve yanlış beslenme alışkanlıkları, vücudun hayati organlarından akciğere zarar veriyor. Vücutta biriken toksin maddeler zamanla akciğer hastalıklarına hatta akciğer kanserine yol açıyor. Uzmanlar, akciğerlerimizi toksinlerden temizlemek için doğru beslenilmesi gerektiğini vurguluyor. Ciğerleri güçlendiren besinleri sıralıyor:

ZENCEFİL-ZERDEÇAL:İltihapları yok eder. Toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırır. Ciğerleri temizler.

SARIMSAK: Akciğerlerin tam kapasiteyle çalışmasını sağlar. Kanserden korur.

SİYAH HAVUÇ: Öksürüğe iyi gelir. Balgam söktürücüdür. Antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

KEKİK: İçerdiği eterli uçucu yağlar sayesinde göğüs tıkanıklığını engeller. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır korur.

KEÇİBOYNUZU: Akciğeri toksinlerden arındırır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ: Serbest radikallerle savaşarak ciğerleri korur. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketilmelidir.

KEREVİZ: Kanserojen maddelerin oluşmasını sağlar. Akciğer kanserinden korur.



EYVAH PROSTAT
Erkeklerin korkulu rüyası prostat, 40'lı yaşlardan sonra kapıyı çalıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, bu hastalığın gece sık idrara çıkma, mesanenin tamamen boşalmadığı hissi gibi şikayetlere yol açtığını söylüyor.

Hastalığın genetik etkisine de değinen Prof. Dr. Mustafa Sofikerim "Yaşlandıkça BPH ve prostat kanserine yakalanma olasılığı artar. Akrabalarda görülmesi BPH ve prostat kanserine yakalanma riskini yükseltir. Baba veya erkek kardeş prostat kanseri olduysa, hastalık riski iki katından fazladırr" diyor. Şöyle devam ediyor: Prostat kanserinin tedavisinde hastalığın seyrine göre aktif izleme ya da radikal prostatektomi işlemi gerekir. Radyasyon tedavisinde, prostat kanserini yok etmek için yüksek enerjili X ışınları kullanılır. Prostat kanserinin büyümesini tetikleyen erkeklik hormonlarını engellemek için ilaç tedavisi de verilebilir.



SİNSİ DÜŞMANBÖBREK YETMEZLİĞİ
Böbrekler, atık ürünleri vücuttan uzaklaşmasını sağlıyor. Nefroloji Uzmanı Dr. Rana Omirova, hipertansiyon, diyabetin ve aşırı tuz tüketiminin de böbreklere zarar verdiğini söylüyor. Böbrek yetmezliği akut ve kronik olarak ikiye ayrılıyor. Akut haftalar sürebilirken, 3 aydan uzun süreli duruma kronik böbrek yetmezliği deniyor. Dr. Rana Omirova, "Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine dereotu, maydanoz kullanın" diyor.

KALPLERE DOKUNAN BESİNLER
YEŞİL ÇAY: Bol antioksidan, A, E ve C vitaminleri içerir. Günde bir fincan içmek kalp hastalıklarından korur. BALIK: Omega-3 deposudur. Haftada en az bir kez tüketilmesinde fayda vardır.

ÇİKOLATA: Bitter çikolata kalp sağlığı için faydalıdır. Günde 2-3 parça tüketilmesi, tansiyonu ve kolesterolü düşürür.

KUŞKONMAZ: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

CEVİZ: Kan basıncını düzenler. Kanın pıhtılaşmasına engel olur. Günde birkaç avuç ceviz yemek damar sertleşmesini önler.

YULAF EZMESİ: İçerdiğindeki lifler sayesinde kalp sağlığını korur.

ANNELİĞİN REÇETESİ
Beslenme bozuklukları, kısırlığa neden oluyor. Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, doğru beslenmenin doğurganlığı artırdığını vurguluyor. "Özellikle meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesi çok önemli" diyor. Domates, salatalık, marul, dereotu gibi sebzelerin tüketilmesini öneriyor.

KANSIZLIĞA PORTAKAL
C
vitamininden zengin portakal, bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Tansiyonu ve kolesterolü dengeler. Diyabeti tedavi eder. Kırışıklıkları önler.

DİYABETE KARANFİL
Antioksidan etkiye sahip karanfil, karaciğeri toksinlerden temizler. Kan şekerini dengeler. Baş ağrısını iyileştirir.

ENFEKSİYONA KARABİBER
En sevilen baharatlardan karabiber, doğal antibiyotiktir. Bağışıklığı güçlendirir. Enfeksiyonlara iyi gelir. Kabızlık ve ishali bitirir. Sindirimi hızlandırır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN