Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Fazlası zararlı mı?

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sıkıntılara ilişkin 18 Mayıs 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan sorunlar ve diğer sağlık problemleri hakkında gelen sorulara cevaplar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2022 Güncelleme 18 Mayıs 2022, 06:58
Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Fazlası zararlı mı?

İÇİNDEKİLER

Benim eşimle sorunum yok. Hanım da memnun. Ama eşimle haftada 2-3 kez yapıyoruz. Çok fazla ilişki yaşayınca ileride erkeklik kanseri, prostat kanseri falan olur mu?
Korku, kaygı tüm hastalıkların kaynağıdır. İyi giden durumlarda bile kaygılanacak şeyler bulmayın. Yapılan son çalışmalarda da sık cinsel ilişkinin erkeklerde prostat kanserine yatkınlığı azalttığı tespit edilmiştir. Önemli olan sağlıklı beslenme, kaygıdan uzak kalma, yeterli uyuma ve sigara, alkol gibi bedene zarar veren alışkanlıklardan sakınmaktır.



İLİŞKİYİ ETKİLEMEZ

48 yaşındayım. 10 yıllık evliyim. Tüplerimi bağlatmak istiyorum. Bağlatmamın sakıncaları var mı?
Zor bir ameliyat yoktur. Ancak uygulamanın geri dönüşü yoktur. Yani ameliyattan sonra yeniden tüplerini açmak mümkün değil. İşlemden önce mutlaka tekrar düşünün. Göbek altından küçük bir kesi yapılır. İşlemin yapılacağı yer uyuşturulur. Bazen hasta uyutulur. Karın içinde tüpler bağlanıp, kesilerek kapatılır. Bu uygulama için hastanede yatmaya gerek yoktur. Gebe olunmadığından emin olunan herhangi bir zamanda ya da doğumdan sonra uygulanabilir.



BÜYÜK GÖĞÜS SORUNU
43 yaşındayım. Ama memelerim büyük. Sırtım çok ağrıyor. Küçültmek için doktora gittim. "Sigorta ödemez" dedi. Doğru mu?
Öncelikle durumu netleştirmek gerekir. Büyük meme yapısı bel, boyun ve sırt ağrıları, fıtıklara neden olabilir. Bu nedenle ameliyat gerekebilir. Eğitim ve araştırma hastanelerinin genel cerrahi ve/veya plastik ve rekonstruktif cerrahi bölümlerine randevu almalısınız. Özel hastanelerdeki prosedürler çeşitli nedenlerle farklılıklar gösterebilir. Senin şikayetin sekonder yani ana hastalığa bağlı olmayan bir şikayet. Muayene bulgularından sonra olumlu bir süreç yaşayabilirsin.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN