Diyabeti iyileştirir, hafızayı güçlendirir: İşte her derde deva vişnenin faydaları nelerdir?

Yaz aylarında ağızları tatlandıran vişne, hastalıklara savaş açıyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, şifa deposu vişnenin faydalarını açıkladı. İşte sizler için derlediğimiz 27 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Diyabeti iyileştirir, hafızayı güçlendirir: İşte her derde deva vişnenin faydaları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Vişne, yoğun ekşiliği sebebiyle doğrudan değil vişne suyu, reçel ve komposto olarak tüketiliyor. 100 gram vişnede 209 kalori bulunuyor. İçeriğinde lif, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, potasyum, sodyum ve askorbik asit bulunuyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, vişnenin saymakla bitmeyen faydalarını anlatıyor:

- İçeriğindeki antioksidanlar kanser hücresi oluşumunu engeller.
- Eklemlerdeki iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
- Kişiyi tok hissettirir. Kan şekerini regüle eder. Diyabeti önler.
- Anti-inflamatuar özelliği sayesinde kalp hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
- Uyku kalitesi artırır. Hatta jetlag sonrası oluşan uyku bozukluklarına çok iyi gelir.

AFRODİZYAK ASLANPERÇEMİ
Aslanperçemi, içeriğindeki elementler ve yüksek orandaki meyve asidi sayesinde iyi bir idrar söktürücüdür. Cinsel iktidarsızlığı ortadan kaldırır. Cinsel hastalıkların önüne geçer. Diş, dil ve damak sağlığını korur. Afrodizyak etkisi vardır. Cinsel hazzı artırır.

ANASON BULANTIYI ÖNLER
Kan basıncını kontrol altında tutar. Kalp üzerinde oluşabilecek baskıyı azaltır. İştahsızlığı ve bulantıyı giderir. Sakinleştirici etkisi sayesinde sinirleri yatıştırır. Solunumu kolaylaştırır. Sinirleri uyuşturduğu için ağrı kesici özelliği vardır. İdrarı artırır.

ÖKSÜRÜĞE EBEGÜMECİ
Ebegümeci, göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN