Çinli bilim insanları bir ilke imza attı: KOAH'ta devrim gibi gelişme

Çinli bilim insanları ilk kez KOAH'ı geriletebilecek bir tedavi geliştirmeyi başardı. İşte sizler için derlediğimiz 22 Şubat tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2024 Güncelleme 22 Şubat 2024, 07:03
Çinli bilim insanları bir ilke imza attı: KOAH’ta devrim gibi gelişme

İÇİNDEKİLER

Çinli bilim insanları ilk kez KOAH'ı geriletebilecek bir tedavi geliştirmeyi başardı. Buna göre sağlıklı kalan progenitör hücrelerden bazılarının, zarar görenlerden ayrılarak çoğaltılmasıyla hastalığın geriletilebileceğini ortaya çıkardı. KOAH'ın farklı evrelerindeki 17 hastada ciddi yan etki meydana gelmediği ve tümör oluşmadığı gözlemlendi.



AĞRIYA DİZ ÇÖKMEYİN
Kireçlenme, hayatı çekilmez kılıyor. Diz protezleri ise hastaların ağrılarını gideriyor. Prof. Dr. İbrahim Azboy, "Kilo verme, egzersiz, fizik tedavi, eklem içi enjeksiyonlar gibi yöntemler başarılı olmadığında ve eklem kıkırdağı aşınıp kemikler birbirine temas ettiğinde artık diz protezi ameliyatı gündeme gelir. İdeal yaş aralığı 65 ila 80 arası. Protezler hastalara 20 ila 25 yıl ağrısız ve hareketli şekilde bir eklem sunmaktadır" diyor.



DOKTOR MANDALİNA
Mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yeni hücrelerin oluşumunu destekler. Kansere kalkan olur. İştah kontrolünü sağlar. Yüksek kan basıncını önler.

AŞK OLSUN HARDAL
Hardal bitkisi, cinsel sorun yaşayanların çiftlerin yüzünü güldürür. Cinsel gücü ve isteği artırıp mutluluk verir. Soğuk algınlığı, grip ve bronşite derman olur.

DİYABETE KABAK
Kabak, sindirim sorunlarını azaltır. Kolesterol seviyelerini düşürür. Kanseri önler. Böbrek fonksiyonlarını düzenler. Hafızayı güçlendirir. Diyabeti bitirir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN