Cımbız, ağda, ip, tıraş bıçağını hayatınızdan çıkaracaksınız! Tek bir kaşığı bile tüyleri kökünden kurutmaya yetiyor!

Güzellik ve özgüven, birçok kişi için önemli bir parçayı temsil ederken, istenmeyen tüyler birçok insanın özgüvenini olumsuz etkileyen yaygın bir sorun haline gelmiştir. Özellikle yüz tüyleri, bireylerin sosyal yaşamlarını ve kendilerine duydukları güveni ciddi şekilde sarsabiliyor. Ağda, cımbız, tıraş bıçağı gibi geleneksel yöntemler, bu sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir; ancak birçok kişi daha kalıcı ve doğal çözümleri tercih ediyor. İşte tabiatın incelikleriyle istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri...

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 22:05 Güncelleme 08 Eylül 2023, 22:06
Cımbız, ağda, ip, tıraş bıçağını hayatınızdan çıkaracaksınız! Tek bir kaşığı bile tüyleri kökünden kurutmaya yetiyor!

İÇİNDEKİLER

Doğal yöntemlerle istenmeyen tüylerden kurtulmanın avantajları, kimyasal ürünlerin cilde zarar verme riskini azaltması ve uzun vadede daha sağlıklı bir cilt elde etmeye yardımcı olmasıdır. Ancak, bu yöntemlerin sabır ve düzenlilik gerektirdiğini unutmamak önemlidir. İşte detaylar...

Tıraş etme, cımbızla koparma ve ağda gibi bazı tüy giderme teknikleri, cilt tahrişine ve kızarıklığa neden olabilir.

Doğal yöntemlerden başarılı bir sonuç elde edebilmek için birkaç defa aynı yöntemi kullanmış olmanız gerekiyor. İşte onlardan bazıları.

Nohut unu ve zerdeçal

Yüzdeki tüyleri gidermek için kullanılan bu geleneksel Hint yönteminde eşit miktarda nohut unu ve zerdeçalı birleştirin ve ardından bir macun yapmak için su ekleyin.

Tüy almak istediğiniz bölgelere uygulayın ve kuruyana kadar bekletin. Ilık suyla yavaşça durulayın.

Yumurta Maskesi

Kullananlar bu yöntemin en iyisi olduğunu söylüyor. Bir yemek kaşığı şekeri, bir yumurta beyazını ve yarım yemek kaşığı peygamber çiçeğini karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Sorunlu bölgelere kalın bir tabaka halinde uygulayın. Maskeyi kuruyana kadar yüzünüzde bırakın.

Çıkardığınızda tıpkı ağdada olduğu gibi bir miktar kıl da beraberinde gelecektir. Duruladıktan hemen sonra sakinleştirici bir nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

Lavanta ve çay ağacı yağı

Yapılan bilimsel bir çalışma, çay ağacı ve lavanta yağlarının, kadınlarda, erkek tipi tüy büyümesinin azaltılmasında etkili olabileceğini göstermiştir.

4-6 damla çay ağacı yağını bir çay kaşığı lavanta ile karıştırın ve etkilenen bölgelere günde 2-3 kez uygulayın.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesinin nazik bir peeling maddesi olduğunu biliyor muydunuz?

Yüzünüzde büyüyen küçük tüyler için kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı balı, yarım çay kaşığı iri öğütülmüş yulaf ezmesi ve 6-8 damla limon suyuyla karıştırıp bir macun yapın.

Uygulayın ve yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Çıkarırken önce parmaklarınızı kullanarak dairesel hareketlerle birkaç dakika ovuşturun. Daha sonra durulayın ve nemlendiricinizi uygulayın.

Tuz ve limon

Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.

Bir miktar taze sıkılmış limon suyunu 1 çay kaşığı tuz ile güzelce karıştırın ve boş bir sprey şişesine boşaltın. Uygulamak istediğiniz bölgeye sıkın ve bu şekilde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra o bölgeyi ılık suyla yıkayın.
Etkili sonuç almak için bu yöntemi haftada bir tekrar etmenizde fayda var.

Türk kahvesi ve karbonat

Türk kahvesi özellikle ciltte peeling olarak kullanılır. Cildi yenileyici ve canlandırıcı etkiye sahip kahve; antibakteriyel özelliğe sahip karbonat ile bir araya gelince de istenmeyen tüylerde mucizeler yatabilir.