Uzmanlar, göz hastalıklarının kadınlarda daha fazla görüldüğünü söylüyor

Uzmanlar, göz hastalıklarının kadınlarda daha fazla görüldüğünü söylüyor. Özellikle hamilelik ve menopozun etkili olduğunu belirtiyor. Örneğin, tedavi edilmeyen göz kuruluğu, korneada kalıcı göz hasarlarına yol açabildiği gibi göz enfeksiyonu riskini de beraberinde taşır. Düzenli göz muayenelerimizi ihmal etmeyelim!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2021 Güncelleme 03 Kasım 2021, 07:00
Uzmanlar, göz hastalıklarının kadınlarda daha fazla görüldüğünü söylüyor

İÇİNDEKİLER

Cinsiyete bağlı kalıtsal etkenler, hamilelik, menopoz gibi faktörler bazı hastalıkların erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülmesine neden oluyor. Uzm. Op. Dr. Deniz Oygar Baylançiçek, kadınlardaki göz riskine dikkat çekiyor. Baylançiçek, şunları söylüyor: Hamilelik döneminde ödeme bağlı olarak kornea tabakasının kalınlığında ve çapında değişiklikler oluşabilir. Anne adayları, hamilelikte düzenli göz muayenesi yaptırmalı. Yaşla birlikte görülme olasılığı artan hastalıkların başında katarakt, glokom ve sarı nokta hastalıkları gelir. Menopoz, tıpkı hamilelikte olduğu gibi kadınlarda hormonal değişikliklerin olduğu bir dönemdir.

İHMAL ETMEYİN
Örneğin, tedavi edilmeyen göz kuruluğu, korneada kalıcı göz hasarlarına yol açabildiği gibi göz enfeksiyonu riskini de beraberinde taşır. Düzenli göz muayenelerimizi ihmal etmeyelim!