Aşk kalbi iyileştiriyor (Sağlık haberleri)

Kalp hastalığı olan pek çok kişi cinsel hayatla ilgili endişe duyuyor. Cinsel ilişkinin kalp krizini tetiklemesinden korkuyor. Araştırmalar mutlu cinsel birlikteliğin kalp sağlığına faydalı olduğunu gösteriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2021 Güncelleme 03 Kasım 2021, 07:00
Aşk kalbi iyileştiriyor Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

Kalp hastalığı olan pek çok kişi cinsel hayatla ilgili endişe duyuyor. Cinsel ilişkinin kalp krizini tetiklemesinden korkuyor. Araştırmalar mutlu cinsel birlikteliğin kalp sağlığına faydalı olduğunu gösteriyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, haftada iki gün cinsel birlikteliği olan kişilerde kalp krizi görülme riskinin yarı yarıya düştüğünü söylüyor. "Sağlıklı kalbi olan insanların daha düzenli cinsel hayatı oluyor, düzenli bir cinsel hayat, kalp krizi riskini azaltıyor" diyor. Araştırmalara göre düzenli cinsel hayatı bulunanların tansiyon ve nabız değerleri de normal seviyede kalıyor. Yapılan araştırmada 10 dakika el ele tutuşmak, 20 saniye sarılmak tansiyon ve nabız değerlerini düzenliyor. Kalbi güçlendiriyor. Aşkın iyileştirici gücünü gözler önüne seriyor.

KAHVEYİ ABARTMA REFLÜYÜ ÇAĞIRMA
En sık görülen mide hastalıklarının başında reflü geliyor. Op. Dr. Fatih Kar, yanlış beslenmenin reflü üzerindeki olumsuz etkisine değiniyor. "Stres, yoğun kahve çay tüketimi, sigara ve geç saatlerde yemek yeme alışkanlığı reflüye yol açar. Soğan, sarımsak, acı pul biber, turşu, portakal, greyfurt da bu hastalığı tetikler" diyor. Zaman zaman mide tümörleri ya da kanserlerinin reflüye benzer belirtiler verdiğine dikkat çeken Kar, "Reflü hastaları mutlaka bir kez endoskopi yaptırmalı" uyarısında bulunuyor.

KASIK FITIĞI PROSTAT YAPAR
Ağrı ve şişlik ile belirti veren ve 7'den 70'e herkesi tehdit eden kasık fıtığı, erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülüyor. Karın içi basıncını artıran bu hastalık; kronik öksürük, KOAH, prostat büyümesi, kabızlık gibi rahatsızlıklara zemin hazırlıyor. Doç. Dr. Fatih Taşkesen, uzun süre ayakta kalan insanlarda daha çok görülen kasık fıtığının tedavisinde geç kalmamayı tavsiye ediyor. Tedavinin, cerrahi yöntemden geçtiğini söylüyor.

KUŞBURNU MUCİZESİ
Kuşburnu
çekirdeğinden elde edilen yağının faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra cildi aydınlatmak ve pürüzsüzleştirmek için yararlanılan omega 3 ve 6 yağ asitleriyle doludur. Cilt düzensizliklerini önlemeye yardımcı olur. Gözenek sıkılaştırıcı ve toparlayıcı etkiye sahiptir. Leke karşıtıdır. Çatlakları önler.

KABIZLIĞA KARŞI ARMUT
Armut,
göğüs kanseri riskini önlüyor. Tıkalı damarları açıyor. Hipertansiyonu engelliyor. Vücut fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlıyor. Kabızlığa iyi geliyor. Ateşi düşürüyor.

KOLESTEROLE BARBUNYA
Barbunya,
kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını koruyor. İçerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde özellikle damarlardaki iltihaplanmayı sıfıra indiriyor. Böylece inme ve kalp krizi gibi ciddi problemlerin yaşanma oranını azaltıyor.

KIRIŞIKLIK İÇİN ACI BİBER
Acı biber, migren ataklarına karşı geliyor. Gaz sıkışma ve hazımsızlık gibi problemlerin yaşanmasını engelliyor. Kilo verdirmeyi sağlıyor. Yaşlanmayı yavaşlatıyor. Kırışıklıkları gideriyor.