Uçuk tedavisi için aloe vera (Sağlık haberleri)

Uçuk, özellikle dudak çevresinde içi su dolu küçük kabarcık şeklinde görülüyor. Doç. Dr. Gökhan Okan, "Stres, yorgunluk, adet dönemi, kilo kaybı, kansızlık, uykusuzluk, yoğun güneş ışınlarına maruz kalınması gibi bağışıklık sistemini zayıflatan bir sebep olduğu zaman virüs aktifleşir, ataklar gelişir. Virüs yerleştiği yerde ölmez, vücutta yer alır." diyor. Okan, uçuğun kesin bir tedavisinin bulunmadığını söylüyor: Uçuk tedavisinde antiviraller kullanılır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2021 Güncelleme 11 Ağustos 2021, 07:00
Uçuk tedavisi için aloe vera Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

Uçuk, özellikle dudak çevresinde içi su dolu küçük kabarcık şeklinde görülüyor. Doç. Dr. Gökhan Okan, "Stres, yorgunluk, adet dönemi, kilo kaybı, kansızlık, uykusuzluk, yoğun güneş ışınlarına maruz kalınması gibi bağışıklık sistemini zayıflatan bir sebep olduğu zaman virüs aktifleşir, ataklar gelişir. Virüs yerleştiği yerde ölmez, vücutta yer alır." diyor. Okan, uçuğun kesin bir tedavisinin bulunmadığını söylüyor: Uçuk tedavisinde antiviraller kullanılır. Asiklovir, famsiklovir, valasiklovir etkili olan herpes ilaçlarıdır. Atak sayısı az olduğunda sadece atak süresince kullanmak yeterli iken, atak sıklığı fazlalaştığı zaman baskılayıcı tedaviye geçilir.

SİRKE GÜZELLİĞİ
Elma sirkesi, yemeklerde, salata soslarında ve gıdaların saklanmasında koruyucu madde olarak kullanılıyor. Faydaları saymakla bitmiyor. Yüzdeki sivilce ve akne oluşumunu engelliyor. Kan şekerini düşürüyor. Tokluk hissi veriyor. Zayıflatıyor. Kolesterolü düşürüyor. Kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor. Kansere karşı koruyor. Migren ağrısını hafifletiyor.

BURUN TIKANIKLIĞI DİŞLERİ ÇÜRÜTÜR
Burun
tıkanıklığı, çocukluktan erişkin yaşa kadar her yaş grubunda farklı farklı semptomlar oluşturuyor. KBB Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, burun tıkanıklığı yapan geniz etinin çocuklarda süt dişlerinin çürümesini hızlandırdığını söylüyor. Yıldırım, "Erişkinlerde ise nefes almayı olumsuz etkileyerek ağızdan nefes almaya zorluyor. Bu durum ağız bölgesinin kurumasına tat değişikliklerine ve diş çürümelerine neden oluyor" diyor.

KARPUZDA AŞK VAR
Yazın şüphesiz en sevilen meyvelerinin başında gelen karpuz, hem ağızları tatlandırıyor, hem sağlığa katkı sağlıyor. Aşk hayatını renklendiriyor. Afrodizyak etkisi ile cinsel gücü ve isteği artırıyor. Karpuzun diğer faydaları şöyle sıralanıyor:

Kalp sağlığını korur.
● Kemikleri güçlendirir.
Vücudu temizler.
● Gözleri korur.
Astıma yakalanmayı önler.

KAVUN YE KANSIZLIĞI ÖNLE
Güzel tadı, hoş kokusu ve ağızda bıraktığı aroması ile yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerden kavun, kilo vermeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara karşı vücut direnci sağlar. Kalbe ve kansızlığa iyi gelir, tansiyonu düzenler.

KOLESTEROLE HAVUÇ
Havuç, mide ülserine karşı koruyucudur. Ağızda bulunan bakterileri temizler. Kötü kolesterolü düşürür. Anne sütünü arttırır. Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Kanseri önler. Bronşları açar. Öksürüğü keser.

BEYİN İÇİN PANCAR
Pancar,
bağışıklığı güçlendirir. Beyin sağlığını korur. Bilişsel fonksiyonları iyileştirir. Kan basıncını dengeler. Kanserle savaşmaya yardımcıdır. Sindirim sistemini düzenler.