Hastalığın acısını çıkarın!

Türk mutfağında önemli bir yeri olan acı biber, içerdiği beta karoten, C vitamini, kapsaisin ve antioksidanlar sayesinde vücuda güç veriyor. Uzmanlar kırmızı biberin faydalarını sıralıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2020 Güncelleme 15 Kasım 2020, 06:57
Hastalığın acısını çıkarın!

İÇİNDEKİLER

Türk mutfağında önemli bir yeri olan acı biber, içerdiği beta karoten, C vitamini, kapsaisin ve antioksidanlar sayesinde vücuda güç veriyor. Uzmanlar kırmızı biberin faydalarını sıralıyor.

Kolesterolü düşürür.
Lifli yapısı ile bağırsakları çalıştırır. Kabızlığı önler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hastalıklara karşı korur.
Vücut direncini artırır.
İçerdiği kapsaisin maddesi sayesinde ağrı kesici etki gösterir.
Kas ağrılarında, diyabetik hastalarda, ayak yanmalarında oldukça etkilidir.