Koronavirüsün ilk çıktığı ülke olan Çin'den aşı duyurusu! Ciddi yan etki yok

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınının ilk çıktığı ülke olan Çin'den aşı çalışmalarıyla ilgili müjdeli haber geldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonunda görevli Cıng Congvey, Global Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 'acil kullanım' aşılarını yaptıranların hiçbirinde ciddi yan etkilere rastlanmadı." ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2020, 00:36 Güncelleme 21 Ekim 2020, 01:34
Koronavirüsün ilk çıktığı ülke olan Çin’den aşı duyurusu! Ciddi yan etki yok

İÇİNDEKİLER

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınının ilk çıktığı ülke olan Çin'den aşı çalışmalarıyla ilgili müjdeli haber geldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonunda görevli Cıng Congvey, Global Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 'acil kullanım' aşılarını yaptıranların hiçbirinde ciddi yan etkilere rastlanmadı." ifadesini kullandı.

Cıng, Çin'in klinik deneyleri başlatılan 13 aşı adayının bulunduğunu, bunların 4'ünde 3. faza geçildiğini belirterek 60 bin gönüllüye 4 deneysel aşının yapıldığını söyledi.

Aşıların acil kullanımında "ilaç ve aşı geliştirilmesiyle ilişkili kanunlar doğrultusunda hareket edildiğinin" altını çizen Cıng, Kovid-19 aşılarının "halkın kabul edebileceği" ücretlerde satışa sunulacağını kaydetti.



Bugün dünyayı etkileyen Kovid-19 salgını için geliştirme aşamasında 100'den fazla aşı bulunuyor.