Kalplere bir tutam zerdeçal

Sağlıklı kalbin yolu, doğru beslenmekten geçiyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, kalp dostu besinleri sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2020 Güncelleme 11 Ekim 2020, 06:58
Kalplere bir tutam zerdeçal

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı kalbin yolu, doğru beslenmekten geçiyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, kalp dostu besinleri sıralıyor...
OMEGA-3: Kalp dostudur. Hamsi, istavrit ve ton balığında bulunur. Ceviz, badem, fındık, semizotu ve ıspanak da Omega-3 deposudur.
D VİTAMİNİ: Yeterli seviyedeki D vitamini kalp krizi riskini azaltır. Tansiyonu düzenler. Yumurta sarısı, süt ve yoğurt ve portakal suyunda bulunur.
MAGNEZYUM: Kan basıncını düzenler. Kabak çekirdeği, ıspanak ve avokadoda bulunur.
KOENZİM Q 10:
Kolesterolü dengeler. Dana eti, ton balığı ve yer fıstığında bulunur.
ZERDEÇAL: Kanı sulandırır. Kalp sağlığını korur. Kötü kolesterolü düşürür. Zerdeçal, karabiber ve yemekler ile birlikte tüketildiğinde bağırsak emilimi artırır ve etkisi daha belirgin hale gelir. 1 çay kaşığı tüketmek yeterlidir.