Masadaki güzellik | Sağlıklı bir cilde sahip olmak için gerekeneler

Sağlıklı, genç ve parlak görünen bir cilde sahip olmanın yolu; bol su içmekten, yediğimiz gıdalarla onu içeriden desteklemekten ve her zaman temiz ve bakımlı tutmaktan geçiyor. İşte genç bir cilt için beslenme listenizde mutlaka olması gerekenler.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2020 Güncelleme 04 Ekim 2020, 06:58
Masadaki güzellik | Sağlıklı bir cilde sahip olmak için gerekeneler

İÇİNDEKİLER

Sebze: Bol miktarda C vitamini ve demir içeren yeşil sebzelere öğünlerinizde mutlaka yer verin. Bu sebzeler cilde oksijen sağlıyor ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor.

Domates: İçeriğindeki 'likopen' sayesinde antioksidan görevi görerek, cildin yaşlanmasına, kırışık ve leke oluşmasına engel oluyor. Güneşin zararlı ışınlarına karşı da cildi koruyor.

Ceviz ve badem: E vitamini içeren badem ve ceviz, cildin kolajen yapısını güçlendiriyor.

Kuru baklagiller: Kalsiyum, çinko, magnezyum ve demir yönünden zengin olan kuru baklagiller, B12 hariç diğer tüm B vitaminlerini içeriyor. Bu da cilde nem kazandırıyor. Çinko ise akneye karşı cildi koruyor.

Havuç: A vitamini içeren havuç, cildin güzelleşmesini ve canlanmasını destekliyor.

Bitter çikolata: Ruhumuz kadar cildimize de iyi gelen çikolatanın kakao yüzdesi ne kadar yüksekse faydası da o kadar fazla! Bitter çikolata, cildi daha yumuşak ve nemli tutmaya yardımcı oluyor. Tabii abartmamak şartıyla!

Avokado: Cildi nemlendirmeye yardımcı olan avokado, içerdiği C vitamini sayesinde cildin esnekliğini koruyor, hücrelerdeki DNA hasarını azaltıyor.