Telefonu yataktan atın! Işığı büyük zarar veriyor...

Yoğun iş yaşamı, kalabalık, vakitsizlik derken, zaten güzel uyku çekmemiz imkansız bir hale geliyor. İşte tam olarak bu yüzden yatağa sokmamanız gereken bazı şeyler var. Peki onlar neler? İşte detaylar ve Takvim Gazetesi’nin 9 Ekim 2019 tarihli sağlık sayfalarından derlediğimiz haberler…..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2019 Güncelleme 09 Ekim 2019, 07:58
Telefonu yataktan atın! Işığı büyük zarar veriyor...

İÇİNDEKİLER

Yoğun iş yaşamı, kalabalık, vakitsizlik derken, zaten güzel uyku çekmemiz imkansız bir hale geliyor. İşte tam olarak bu yüzden yatağa sokmamanız gereken bazı şeyler var. Peki onlar neler? İşte ipuçları... Telefonunuzu yatağınızın yanı başında tutmak için kullanabileceğiniz bütün bahaneler daha önce kullanıldı. Alarm olarak kullanıyor olabilirsiniz, ev telefonunuz olmayabilir ya da acil bir çağrıyı kaçırmaktan korkuyor olabilirsiniz. Fakat telefonunuzun yataktayken kolayca ulaşılabilir bir mesafede olmasının uyku kalitenize büyük zararları var. Telefonunuz her ses çıkardığında ya da titrediğinde uykunuz bölünür. Telefonunuzun ışığı bile size ciddi zararlar verebilir. Akıllı telefonlar ve direk elektronik cihazlardan yayılan yapay mavi ışıklar beyninizi uyarır ve uykuya dalmanızı sağlayan melatonin hormonunun salgılanmasında sıkıntı yaratır. Alarm kullanmak istiyorsanız telefonunuzun sesini açın, uçak moduna alın ve telefonunuzu başka bir odada bırakın.


KANSERE TUZ EKME!
Mide
kanseri, sinsi ilerliyor. İştahsızlığa, kilo kaybına hatta kansızlığa neden olabiliyor. Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Ersin, aşırı tuz tüketiminin mide kanserine neden olduğunu vurguluyor. Görülme sıklığı artan mide kanseriyle ilgili önemli uyarılarda bulunuyor. Ersin, "Taze sebze ve meyve tüketiminin artırılması ve protein açısından zengin beslenmenin sağlanması gerekir" dedi.

YARALARA BİTKİSEL TEDAVİ
Doğadaki tek omega 7 kaynağı olan yabani iğde, birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. İğde, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde, çok yararlıdır.

GÜNDE 2 YUMURTA
Yumurtanın faydaları bitmiyor. B vitamini ve sindirilebilir besleyici proteinler saç ve cildin güçlenmesine katkıda bulunur. Toksinlerin karaciğerden atılmasını destekler.