Vücudumuzun en önemli organı kalbi korumak için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Uzmanlar, kalbi koruyan ve öldüren gıdaları şöyle sıralıyor:
BALIK: Somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar Omega-3 yağ asidi içeriğiyle kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.
YEMİŞLER: Yine Omega- 3 yağ asitleri bakımından zengin olan ceviz, keten tohumu ve kabak çekirdeği gibi yemişler, balık tüketmeyenler için alternatif olabilir.
ARPA: B6 vitamini, demir ve çinko içerir. Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
MUZ: Potasyum içeriği nedeniyle bir mineral deposudur. Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürür.
PANCAR: Zengin bir potasyum ve folik asit kaynağıdır. Çok düşük kalorilidir. Sebzeler arasında en fazla doğal şeker içerenidir.
BUNLARDAN UZAK DURUN
Kuyruk yağı, margarin ve katı yağlar
Kaymak, krema, yoğunlaştırılmış süt tozu
Aşırı yağlı börek, kek, yaş pasta çörek, kurabiye gibi besinler
Sigara ve alkol
Günde 1 fincandan fazla kahve ve neskafe
İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar...