E Nabız sistemine giriş - Laboratuvar, tahlil sonuçları sorgulama

E-Nabız giriş ekranı aracılığıyla tüm tıbbi özgeçmişinizi görüntüleyebilirsiniz. Türkiye’ deki kamu veya özel sağlık kuruluşlarında girdiğiniz en basit testlerde, komplike tahlililere kadar tüm sonuçlarınızı E-Nabız giriş yaparak görüntüleyebilirsiniz. Tüm laboratuvar ve tahlil sonuçlarınızı sorgulamak için E-Nabız giriş işlemini nasıl yapacağınıza dair tüm detaylar yazımızda. Tahlil sonuçlarınızı sorgulamak için E-Nabız giriş işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız daha önce giriş yapmadıysanız öncelikle kayıt oluşturmanız gerekiyor

Giriş Tarihi 16 Eylül 2019, 12:16 Güncelleme 16 Eylül 2019, 12:16
E Nabız sistemine giriş - Laboratuvar, tahlil sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı tarafından faaliyet geçirilen E-Nabız sistemi sayesinde vatandaşların dijital ortamda tıbbi özgeçmişlerinin oluşturulmasıdır. Vatandaşlar aldıkları tüm sağlık hizmetlerine ilişkin detaylara buradan ulaşabildiği gibi tahlil ve laboratuvar sonuçları sorgulama yapabiliyor. Aynı zamanda da kendisine ait olan tıbbi özgeçmiş ekranı ile de kişisel sağlık bilgilerini güncel olarak E-Nabız sisteminden sorgulayabiliyor. E-Nabız giriş ekranından giriş yaparak; Geçmiş tarihli tüm sağlıklı kuruluşu ziyaretlerini görebilirsiniz,

Tüm reçete ve reçete detaylarına, ilaç bilgilerine ve ilaç kullanım bilgilerine (adet/doz) ulaşabilirsiniz, İlaç raporlarının başlangıç ve bitiş tarihlerini görebilirsiniz, Röntgen vb. tüm radyolojik görüntüleme sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz, Kan vb. tüm laboratuvar tahlil sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz,
Kişisel tıbbi sayfanızı oluşturarak, sağlık takibinizi yapabilirsiniz.

E NABIZ SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR? TIKLA ÖĞREN!

E-Nabız Giriş Nasıl Yapılır?

Tahlil sonuçlarınızı sorgulamak için E-Nabız giriş işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız daha önce giriş yapmadıysanız öncelikle kayıt oluşturmanız gerekiyor. E-Nabız kayıt işlemlerini dijital ortamda kolayca tamamlayarak, anında sistemin tüm fonksiyonlarını kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı'nın dijital tıbbi özgeçmiş platformu E-Nabız kayıt işlemlerini yapmak için;
• E-Nabız sisteminin resmi adresi "enabiz.gov.tr" adresine giriş yapın.
• E-Nabız giriş sayfasında bulunan sağ kısımdaki kutucuklardan "E-Devlet Üzerinden Giriş" veya giriş bölümünün altındaki "E-Devlet Üzerinden Kayıt Olun" seçeneğine tıklayın.

• Sayfanın yönlendirdiği E-Devlet giriş ekranında "e-Devlet şifresi", "mobil imza", "e-imza", "T.C. kimlik kartı" ve "internet bankacılığı" giriş seçeneklerinden herhangi birisiyle giriş yapın.

• E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Nabız kayıt sayfasına tekrar yönlendirilirsiniz.

• E-Nabız kayıt sayfasında açılan penceredeki yazıları okuduktan sonra "e-Nabız Sistemi Kullanım Koşullarını okudum." Seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin.

E-Nabız kayıt işlemine devam etmeniz için açılan "Yeni Kayıt Oluştur" ekranında ise;

• Yaşadığı ülke ve şehir kısımlarını doldurun.

• Boy ve kilo bilgilerinizi girin.

• Kan grubunuzu girin.

• Sağlık bilgilerinizin kimler tarafından görülebileceğine ilişkin seçimlerinizi, seçeneklerin yan kısmında bulunan kutucukları işaretleyerek ya da işareti kaldırarak seçin.

• E-posta adresi ve cep telefonu şeklindeki iletişim bilgilerinizi girin.

• Kendinize özel bir e-Nabız giriş ekranında kullanacağınız şifreyi belirleyin ve "Şifre Tekrar" kısmına aynı şifreyi tekrar yazın.

• Son olarak sayfanın en altındaki "Kaydet" tuşuna basarak, işlemi tamamlayın.

• Kaydet seçeneğine tıkladığınızda verdiğiniz cep telefonu numarasına bir doğrulama SMS'İ gönderilir. Gelen bu SMS'teki onay kodunu sayfada açılan küçük penceredeki ilgili alana girin ve "Onay" tuşuna basın.
Bu işlemler sonucunda artık istediğiniz zaman E-Nabız Giriş ekranı üzerinden giriş işlemlerinizi yaparak, tıbbi özgeçmişinize tüm detaylarıyla güncel olarak ulaşabilirsiniz.

E-Nabız Tahlil Sonuçları Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Nabız giriş yaparak, tüm tahlil sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz. E-Nabız tahlil sonuçları sorgulama işlemleri için "enabiz.gov.tr" adresinde bulunan giriş kısmında;

• T.C. kimlik numaranızı girin.

• Kayıt işlemleri sırasında belirlediğiniz "e-Nabız şifresi" bilgisini girin.

• Daha sonra "Giriş" seçeneğine tıklayın.

Bu işlemlerle E-Nabız giriş işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu aşamada tahlil sonucu sorgulama işlemleri için;

• Ekranın sol kısmında yer alan "simgeler" üzerinde gezinerek, beşinci sırada bulunan "Tahlillerim" seçeneğine tıklayın.

• Açılan tahlil sonuçları ekranında tüm Türkiye genelinde her bir sağlık kuruluşunda yaptırmış olduğunuz tahlillerinizin sonuçlarını görebilir ve detay seçeneğine tıklayarak, tüm ayrıntılarını görüntüleyebilirsiniz.

• Dilerseniz tahlil sonucu sorgulamalarınızı üst sol kısımda yer alan tarih aralığı bölümünden istediğiniz bir tarih aralığını da seçerek, sorgulama sonuçlarınızı filtreleyebilirsiniz. Bu şekilde aradığınız tahlil sonucuna daha hızlı ve daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

• Sol menüde yer alan tahlil sorgulama seçeneği altındaki "Görüntülerim" kısmından da tüm radyolojik testlerinizin sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. Ultrason, röntgen, MR ve diğer tüm görüntüleme sistemlerindeki sonuçlarınızı da bu listeden görebilirsiniz.