Migrenden kurtulmanın yolları nelerdir?

Özellikle yaz aylarında migren ataklarında da artış görülüyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Ayça Gül Sun, migren ataklarından kurtulmanın yollarını sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2019 Güncelleme 07 Temmuz 2019, 07:56
Migrenden kurtulmanın yolları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

MİGREN ağrısı, sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle yaz aylarında migren ataklarında da artış görülüyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Ayça Gül Sun, migren ataklarından kurtulmanın yollarını sıralıyor:
Aç ve susuz kalmayın: Her sabah kahvaltı yapın. Öğün atlamayın. Her gün en az 2 litre su için.
Sıcakta kalmayın: Sıcak havalarda günün en sıcak olduğu saatlerde dışarı çıkmayın. Serin, klimalı ortamları tercih edin.
Düzenli uyuyun: Kaliteli uyku, migren ataklarını azaltır. Uyumadan önceki saatlerde, çay ve kahve gibi içeceklerden uzak durun.
Adet dönemine dikkat: Migren atakları, adet dönemlerinde sık görülür. Bu nedenle hastaların adet döngülerini düzenli takip etmesi gerekir.
Bu gıdalara dikkat: Migren kimi zaman besinlerden de kaynaklanır. Kahve, çikolata, kabuklu yemişler (özellikle ceviz), konserve, tuzlu atıştırmalıklar, hazır çorbalar, paket diyet ürünleri, incir, hurma ve ahududu, migren ataklarına neden olur.

Egzersiz yapın: Düzenli egzersiz, beyinde ağrı oluşumunu engeller. Haftada 3 kez, 40'ar dakikalık egzersiz, migren ataklarını önler.