Canan Karatay, kalp sağlığının şifrelerini verdi! "Doğal köy tereyağı, zeytinyağı ve az pişmiş yumurta tüketin"

Canan Karatay, meslektaşlarını kızdıracak açıklamalar yaptı. Yağın damarları tıkadığı yönündeki iddiaların, en büyük ‘tıp yalanı’ olduğunu açıkladı ve uyardı: Kalp sağlığı için doğal köy tereyağı, zeytinyağı ve az pişmiş yumurta tüketin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2019 Güncelleme 19 Mayıs 2019, 07:58
Canan Karatay, kalp sağlığının şifrelerini verdi! Doğal köy tereyağı, zeytinyağı ve az pişmiş yumurta tüketin

İÇİNDEKİLER



Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ezberbozan açıklamalarıyla tıp dünyasını şaşırtmaya devam etti. Veganlara "Tahıl beyinliler" diyerek eleştiri oklarını üzerine çeken Karatay, kalp sağlığının şifrelerini verdi. Ünlü doktor, işlem görmemiş pakete girmemiş besinlerin kalbi koruduğunu söyledi ve ekledi:


Bol su içeceksiniz, doğal köy tereyağı yiyeceksiniz. Tereyağı kalp krizini önler. Doğal zeytinyağı, az pişmiş yumurta tüketeceksiniz. Yumurta, şeker hastalığını da önler. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar. Doğal ev yoğurdu ve sirke de çok önemli.


Yumurtayı az haşlamalıyız, çünkü herhangi bir şey yandığı zaman kanserojen oluyor, trans yağlar oluşuyor. Yumurtayı fazla haşladığımızda sarısının etrafında yeşil ve gri bir zar oluşuyor. İşte o trans yağdır. O artık yumurta değil protein tozudur, çok tehlikelidir. Bol bol yumurta yiyebilirsiniz tok tutar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kolesterolü düşürür.



Rafine olmuş karbonhidratlar, tuz, şekerler ve trans yağlar kalp krizi sebebidir. Yağın damarları tıkadığı, tıpta yapılan en büyük yalandır. Doğal yağ bilhassa damar tıkanıklığını önlüyor. Damarı tıkayan trans yağlardır, şekerdir, insülin hormonu yüksekliğidir.

Siz sağlıklı diye meyve yerseniz şeker hastalığından da kanserden de kurtulamazsınız. Meyveler, korunsun, aynı boyda olsun diye tarım ilaçlarıyla yıkanıyor, bunlar tehlikelidir. Çocuk başı kadar elma, ayva olmaz.En sağlıklı meyve zeytindir, istediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz."



ÖRNEK MODEL
Brezilyalı model Gisele Bündchen'ın, Canan Karatay'ın zeytinyağı önerisini dinlediği ortaya çıktı. 38 yaşındaki manken, güzellik sırrını paylaştı. Zeytinyağı tüketerek formda ve sağlıklı kaldığını açıkladı.