Bugünkü
Takvim

Beynin lezzetli düşmanı ası

Beynin lezzetli düşmanı patates kızartması

İnsan ömrünün uzamasıyla birlikte, nörolojik hastalıklar kendini gösteriyor. Alzheimer, Parkinson ve demans, hayatı tehdit ediyor. Uzman Diyetisyen Şebnem , unutkanlığın asıl nedeninin, tükettiğimiz besinler olduğunu söylüyor. "Araştırmalara göre işlenmiş besinlerde bolca bulunan trans yağ, hafıza problemlerine yol açar" diyor. Trans yağın raf ömrü uzun pişmiş ürünler, süt tozları, hazır satılan pişmiş hamur işleri, kurabiyeler, börekler, kekler, pastalar, pizza hamuru, kraker, cips, katı bitkisel yağ, ası, kızarmış tavuk, nugget ve tavada balıkta bulunduğunu belirten . Kandıralı, bu besinlerin kolesterolü yükselterek kalp hastalıklarına da neden olduğunu vurguluyor.

KAJU VE FINDIK YİYİN
Dyt. Kandıralı, sağlıklı bir hayat için önerilerini şöyle sıralıyor: "Kızartmalardan uzak durulmalıdır. Hazır salata sosları yerine kendi sosunuzu kendiniz hazırlayın. Soğuk preslenmiş sızma zeytinyağı, keten tohumu yağı veya susam yağı tercih edin. Ceviz, kaju, fındık, badem tüketin. Kalp ve dostu avokado yiyin."

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.