Limon suyunun faydaları nelerdir?

Turunçgillerden biri olan limonun faydaları saymakla bitmiyor. Limonun suyunun her gün tüketilmesi her derde deva. Zeytinyağlı yemeklerin, sade sodanın, salataların vazgeçilmezi olan limon hangi içeriklere sahiptir? İnsan sağlığı üzerinde nasıl etkileri vardır?

Giriş Tarihi 28 Şubat 2019, 12:32 Güncelleme 08 Mart 2019, 15:06
Limon suyunun faydaları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Özellikle ekşi severlerin tükettiklerin besinlerin başında gelen limon, her sofrada olması gereken bir kaynaktır. Limonun suyu düzenli olarak tüketildiğinde vücudu güçlendirmesinin yanı sıra pek çok rahatsızlığa da iyi geliyor. İşte limonun merak edilen faydalarını sizler için derledik.

LİMON SUYUNUN SAĞLIĞA YARARLARI NELERDİR?




-Büyük bir C vitamini kaynağı olan limonun suyu içildiğinde soğuk algınlığı hastalıklarına karşı güç kazanırsınız.
-Sindirim sistemi sorunları olanlar için önemli etkileri vardır. Hazmı kolaylaştırır ve besinlerin midede kolayca sindirilmesini sağlar.
-Sabahları aç karna içilen ılık limonlu su metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Tansiyon düşüklüğü yaşayanların bunu yapması önerilmez.
-Limonlu su içmek içerisindeki liflerden dolayı tokluk hissi yaratır. Böylece sürekli bir şeyler yeme ihtiyacından da kurtulmuş olursunuz.
-Anti bakteriyel özelliğinden dolayı enfeksiyonlar üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücuttaki yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
-Vitamin, mineral ve potasyum açısından çok güçlü olan limonun suyu içildiğinde kalp ve damar hastalıklarına karşı korunursunuz.
-PH Alkalin seviyesini dengeleme özelliğine sahip olan limon, vücudun kronik hastalıklarla savaşma gücünü arttırır.
-Tansiyonu düşürme özelliği bulunan limonun suyu içildiğinde yüksek tansiyonu olan kişilerde büyük rahatlama sağlar.

-Vücudu toksinlerden arındıran limon suyu idrar yolları enfeksiyonunun önüne geçer. Böbrek taşı oluşumunu da engelleyici özelliğe sahiptir.
-Diş ve ağız rahatsızlıklarında etkili bir besin kaynağıdır. Limon suyu içmek diş eti ve minesini güçlendirir. Ağızdaki bakterileri yok ederken kokuyu da önler.
-İçerindeki C vitaminden dolayı sabah içilen limonlu su tüm gün enerjik olmanızı sağlar. Kan şekerini dengeleyerek ruhsal açıdan da daha iyi ve enerjik hissetmenizi kolaylaştırır.
-Yapılan araştırmalar limonun içeriğinden dolayı kanseri önleyici etkileri olduğunu göstermektedir. Düzenli olarak limon suyu tüketerek tümör riskini azaltabilirsiniz.
-Kuvvetli bir antioksidan besini olduğundan limon, cilt üzerinde de büyük etkiye sahiptir. Tüketilen limon suyu cildi yaşlanma etkilerine karşı korur.
-Sindirimi kolaylaştıran limon suyu bağırsak sağlığı için de önem taşır. Zararlı maddelerin dışarıya atılması limon suyu ile oldukça kolaylaşır. Ayrıca kabızlık sıkıntısı çekenler için de faydalıdır.