Damardan şifa!

Kalp hastalıklarını tetikleyen damar tıkanıklıklarına karşı doğal bitkiler temizlikçi görevi görüyor. Uzmanlar, kolesterol diyetiyle birlikte damarları yenileyen, tıkanmasını engelleyen havuç kürünü öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Damardan şifa!

İÇİNDEKİLER

Atardamarların çeperindeki media tabakasının (damar çeperindeki üç tabakanın ortada olanı) kalınlaşması ile damar sertliği oluşuyor. Kalınlaşan kısımda yağlı maddenin birikmesi bu rahatsızlığa neden oluyor. Bu durumda; damar çeperi esnekliğini kaybedip ve boşluğunun daralması nedeniyle kanın atardamarlarından geçişi gittikçe zorlaşıyor. Uzmanlar, bu hastalıktan şikayetçi olanların kesinlikle sigaradan uzak durmaları, kolesterolü az olan bir diyet uygulamaları ve sosyal hayatlarında düzenli bir yaşam sürmeleri gerektiği konusunda uyarıyor.

MAYDANOZ YİYİN
Ayrıca damarları yenileyen ve temizleyen bitkisel kürleri öneriyor. İşte o mucizevi kürler: t Bir miktar havuç ve turpun suyunu sıkın. Posasını yerken suyunu da kahvaltıdan önce için. t Ağzı geniş bir şişenin boğazına kadar, ince kıyılmış ayı sarımsağı doldurun. Üzerine ağzına kadar limon suyu ve mikserden geçirilmiş maydanoz ekleyin. Karışımı bir süre bekletin. Gerektiğinde çalkalayın. Gün içinde aralıklarla için. Düzenli kullanmak fayda verir. t Tüm bir mandalinayı kabuğuyla birlikte mikserin içine atın. İyice ezdikten sonra suyu için. t Bir litre suyun içine bol miktarda pazı otu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı yemeklerden önce için.

ÜZÜM ESNEKLİK KAZANDIRIR
Bir litre suyun içine 250 gram kadar kuru üzüm ekleyin. Kaynattıktan sonra yemek aralarında bir bardak için.

Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tutam taze çıban otu katın. Demledikten sonra süzün. Sabah ve akşamları günde iki fincan için.

Bir litre suyun içine bir çay bardağı hünnap ve yarım kahve fincanı kekik katın. Kaynattıktan sonra süzün. Sabah ve akşamları günde iki fincan için.

Su bardağının içine soğuk su koyun. İçine ince kıyılmış bir çay kaşığı ökse otu katın. Demlenmesi için bin gece bekletin. Sonra bardağı sıcak suyun içinde hafifçe ısıtın. Sabah ve akşamları iki fincan için.

İri bir patatesi çiğ olarak mikserden geçirin. Elde edilen suyunu günde bir çay bardağı olarak için.

Kaynar suyun içine dövülerek iyice ezilmiş bir tatlı kaşığı karadiken meyvesi katın. Demleyip süzdükten sonra gün içinde aralıklarla için.