Koca şiddetiyle akli dengesini kaybetti

16 yaşında evlendirilen, 18'ine girmeden hamile kalıp -30 derecede dışarıda doğum yapmak zorunda bırakılan ve bebeği ölü doğduğu için yıllarca şiddet gören Melek Karaaslan, 8 yıllık evliliğinin sonunda bir tuvalette bağlanmış olarak bulundu.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Koca şiddetiyle akli dengesini kaybetti

İÇİNDEKİLER

Karaaslan ailesinin Hamur'daki evine baskın yapan polislerin gördüğü manzara korkunçtu: Tuvalete oturmuş pozisyonda bağlanmış ve açlıktan ölmek üzereydi. Üstünde giysi niyetine sadece beyaz bir bez sarılıydı. Bundan altı ay önce neredeyse 70 kilo civarında olan Melek Karaaslan neredeyse bir çocuk cüssesindeydi, tam 40 kilo vermiş ve 30 kiloya düşmüştü. Sürekli oturmaktan vücudunun her yeri kireçlenmişti. Kollarını hareket ettiremiyordu. Üstelik vücudunun pek çok yerinde oluşan yaralar kurtlanmıştı. Bu haldeyken kafasına aldığı darbelerden akıl sağlığını tamamıyla kaybetmişti. Melek Karaaslan, artık yatalak bir şekilde Ağrı Devlet Hastanesi'nin İntaniye Servisi'nde yatıyor. Sağlık Kurulu tarafından verilen ön raporda, hiç düzelmeyeceği ve ömrünün sonuna kadar 'yatalak' kalacağı belirtildi. Ailesi sağlığı bu derece bozulmuş yatalak kızlarına bakamayacaklarını beyan edince, sosyal hizmet uzmanları bir rapor tutarak tedavisinden sonra yaşlı ve özürlü bakım merkezine yerleştirilmesini istedi. Levent ailesi, kızlarını bu hale getiren Karaaslan ailesinden şikayetçi olacaklarını belirtirken şunları söyledi: "Kız dışarıda doğum yaptı ve bebeği ölü doğdu. Ölü bebeğini kucağında görünce akli dengesini kaybetti. Kızımı almak istedim vermediler. Ben de polislerden yardım istedim. Emniyet sayesinde kızımı alıp, hastahaneye getirdim. Kızım akli dengesini kaybetmiş, konuşamıyor. Bu yüzden şikayetçi olduğunu söylemiyor. Ama ben karşı taraftan şikayetçi olacağım."

Kadın Dayanışma Derneği (KAMER) Ağrı Şubesi Başkanı Birgül Arat ise konuyu Sosyal Hizmetler biriminden öğrendiklerini ifade ederek, "Konuyu basınla paylaşmak istedik, çünkü gerçekten ortada insanlık dışı bir manzara var. Bu sabah tekrar aradılar bizi, kadını görmek için geldik ve kadını gördük, kadınla konuştuk. Az çok kendisini ifade etti. Anladığımız kadarıyla kaynanası, kocası tarafından çok ciddi bir şiddete maruz kalmış. Sürekli dayak yiyormuş. Kadın kışın karlar üzerinde doğum yapmış. Bebeği ölü dünyaya gelmiş. Bebeğini alıp içeri girince akli dengesi bozulmuş ve bir daha da toparlayamamış kendisini. Bu durum daha fazla şiddet yaşamasına neden olmuş. Kaynanası, kocası ve ailedeki diğer fertler kadını sürekli dışlamışlar, akli dengesi yerinde olmadığı için. Doğumdan sonra sağlık durumu bozulmuş. Daha sonra dışarıda bir tuvalete bağlanmış. Orada ölüme terk edilmiş. Vücudunda zaten darp izleri var. Şiddet görmüş, zaten kendisi de söyledi. Bütün vücudu çürükler içerisinde. Aileler kendi aralarında çözmeye çalışmışlar. Araya aile büyükleri girmiş, bu bölgede çokça yapılan bir şey aslında." diye konuştu.