Yürüyerek girdi, bitkisel hayatta çıktı

Yürüyerek girdiği hastaneden bitkisel hayatta çıkan 4 çocuk annesi kadın, umut kesilince evine yollandı.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Yürüyerek girdi, bitkisel hayatta çıktı

İÇİNDEKİLER

Edirne'de 1 yıl önce sağ göz kapağında mercimek büyüklüğünde bir yağ bezesi oluşan ev kadını Ümran Gündüzlerden, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'na giderek muayene oldu.

Hastanede doktorlar, Gündüzlerden'e yağ bezesinin ameliyatla alınabileceğini ve bir gün yatarak tedavi olduktan sonra taburcu edileceğini söyledi. Bunun üzerine 17 Şubat 2011 günü ameliyat randevusu verildi. Yaklaşık 1 saat içinde bitmesi beklenen ameliyat 4 saat sürdü ve kendisine gelen Gündüzlerden odasına yatırıldı.

Ancak bir süre sonra Gündüzlerden'in kalbi durdu. Yapılan masajla kalbi tekrar çalıştırılan Gündüzlerden, bitkisel hayata girince yoğun bakıma alındı. Yaklaşık 2.5 ay hastanede yatan Gündüzlerden, umut kesilince Mayıs ayı başında taburcu edilerek evine gönderildi.

Evde çocukları ve bakıcısı ile birlikte kalan Ümran Gündüzlerden konuşamıyor ve hareket edemiyor. Hareket edemediği için de vücudunun çeşitli yerlerinde yaralan çıkan Gündüzlerden, sadece çevresine bakıyor ve gözünü açıp kapatarak tepki verebiliyor.

"Fazla narkoz verildi" iddiası


Kuzeninin küçük bir operasyon için hastaneye gittiğini belirten Remzi Hice şunları anlattı: "Bayanları bilirsiniz. Güzellik için çabalar. Kuzenimin de göz kapağının üzerinde küçük bir yağ bezesi vardı. Rahatsız oldu ve ameliyatla aldırmaya karar verdi. Ancak hastanede tam bir sağlık skandalı yaşandı. 1 saat sürmesi beklenen ameliyat 4 saatte bitti. Odaya geldiğinde Ümran çevresine tepki verebiliyordu. Bir süre sonra kalbi durdu ve masajla kalbi çalıştırıldı. Ancak bitkisel hayata girdi. Hastaneye yürüyerek girdi, bitkisel hayatta çıktı. Ölümle pençeleşiyor. Ameliyat sırasında Ümran'e fazla narkoz verildiğini düşünüyoruz. Doktorlar da net bir açıklama yapmıyor. Savcılığa gidip ameliyata giren doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Hastane ne diyor?


Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı yetkilileri, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek, "Cerrahi ile ilgili birşey değil. Anestesi ile görüşmeniz gerekiyor. Anesteziden dolayı olan bir komplikasyon (Bir ameliyat veya herhangi müdahale sonrası oluşan karmaşık ve olumsuz durum) olduğunu düşünüyoruz. Kesin bir şey söylemek tabii ki mümkün değil" dediler.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı yetkilileri ise, "Böyle bir olay oldu birkaç ay önce. Konuyu kendi aramızda tartıştık ve görüştük. Konu mahkemeye de intikal ediyorsa, mahkemeye anlatırız. Olayın bizimle ilgisi yok" diye konuştu.